Diarree en overgeven antibiotica

  • #1

    Ben afgelopen donderdag avond bij de huisartsenpost geweest voor een flinke ontsteking in mijn vinger. Ze hebben de boel opengemaakt en de troep eruit gehaald. Heb een antibioticakuur gekregen  amoxicilline daar ben ik direct mee begonnen.  De zwelling neemt af, de pijn is weg maar ben super beroerd van de antibiotica, Heb diarree en super misselijk. Iemand tips? Woensdag is de kuur pas afgelopen. Heb vannacht de hele nacht op de wc gezeten, heb de huisartsenpost nog gebeld vanmorgen die zeggen gewoon de kuur afmaken maar het is geen doen zo.

    Reageer
    #2

    Als je er zo veel last van hebt, zou je er eigenlijk mee moeten stoppen en een andere kuur krijgen.

    Neem je antibiotica tijdens of direct na de maaltijd in?

    Reageer
    #3

    Ik heb hem 3 keer  voor het eten ingenomen, vanmorgen heb ik eerst gegeten en daarna de pil ingenomen. Maarja als ik zo misselijk ben krijg ik eten amper weg.

    Reageer
    #4

    Hoe snel na het innemen, moet je overgeven?

    Reageer
    #5

    Soms komt het naar 1 uur maar kan ook wat langer tussen zitten. Dat die diarree erbij hoort zal wel en dat is natuurlijk ook hartstikke vervelend maar die misselijkheid en overgeven breekt me op. Als ik daarna wat drink blijft het wel weer even binnen het komt met vlagen.

    Reageer
    #6

    Als je binnen 2-3 uur na inname overgeeft, werkt het ook niet optimaal.

    Hoe is het nu met je vinger?

    Reageer
    #7

    Och is dat zo ja bah... met mijn vinger gaat het wel goed hoor. De wond ziet er rustig en droog uit komt geen pus meer uit. Het is nog iets rood erom heen maar de zwelling is zo goed als weg, net als de pijn. Heb er ook een natverband omheen gehad die is er gister middag afgegaan.

    Reageer
    #8

    Dan zou het toch nog net iets te vroeg kunnen zijn om met de kuur te stoppen. Vervelend. Je zou hooguit straks nog eens met de HAP kunnen bellen

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Bedankt tandor voor je advies. Ik heb de hap toch even gebeld en moest probiotica nemen. Heb gelukkig niet meer over hoeven geven. Ben nog wel misselijk maar moet het toch nog even volhouden tot woensdag.

    Reageer
    #10

    Ik heb een uur na de antibiotica overgegeven help het nu nog wel

    Reageer
    #11

    Nee. die is niet binnen gebleven.

    Reageer
    #12

    hoelang na het innemen van antibiotica of andere orale medicatie mag worden overgegeven. ik nam laatst antibiotica en kotste een uur of 8 later. heeft de pil zijn werk kunnen doen?

    Reageer
    #13

    Als het binnen 4 uur na inname is, kan het invloed op de werking hebben

    Reageer
Reageer op: Diarree en overgeven antibiotica


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief