Bloedonderzoek

  • #1

    Ik ben een 23 jarige vrouw en heb wat moeite met mijn huisarts. Het is begonnen met een aantal opgezette klieren/bobbels die ik al heb sinds minimaal afgelopen december. Zonder duidelijke aanleiding. De klieren zijn erg hard en vast. Heb er geen pijn of gevoel aan. De dokter heeft me een drietal keren weggestuurd met "ik dénk dat het niets is, gewoon een lymfekliertje, wordt het groter dan een cm kom dan even terug". Ik ben het zat om telkens zo weggestuurd te worden, doorsturen doet hij mij niet en voel me echt niet serieus genomen. Ik wil ook niet meer naar die man toe. Het vertrouwen is een beetje weg. De klieren gaan niet weg en ik wil gewoon de aanleiding weten. Heb er 1 achter mn oor op rotsbeen, 1 in mn nek en daarnaast voelt mn hals/nek sowieso niet symmetrisch of vlak aan.

    Nu heb ik twee vragen:

    Kan ik via de assistente een second opinion aanvragen?

    Kan ik via de assistente een bloedonderzoek aanvragen om te testen op hodgkin/nonhodgkin of andere vormen die tot blijvende harde opgezette klieren kunnen leiden?

    Ik zou ontzettend graag willen UITSLUITEN dat het om iets ernstigs gaat, vandaar dat ik graag mijn opties wil weten.

    Hoop dat iemand me kan helpen.

    Reageer
    #2

    Dat kun je aan de assistente vragen, die zal het dan waarschijnlijk met de huisarts overleggen. Beter zou zijn als je gewoon naar de huisarts gaat en dat vraagt en er dan ook meteen bij zegt dat je je niet serieus genomen voelt. Je kunt natuurlijk ook op zoek gaan naar een andere huisarts.

    Reageer
    #3

    Heb dit al een keer bespreekbaar gemaakt maar er is weinig veranderd moet ik eerlijk zeggen. Misschien ben ik wel een zenuwpees omdat ik misschien wat meer bevestiging nodig heb van een ander maar dan heb ik wel een huisarts nodig die mij die ook geeft. Vage antwoorden kan ik helaas niet zoveel mee.
    Ik zal morgen eens bellen naar de assistent of ik bloed mag komen prikken.
    Als ik wil laten prikken op hodgkin of non hodgkin of een andere vorm van kanker, wat moet ik dan tegen de assistente zeggen waarop ik geprikt wil worden? En kan dit in combinatie met prikken op pfeiffer?

    Dankuwel.

    Reageer
    #4

    In beide gevallen, Hodgkin en Pfeiffer moeten er dan sowieso de HB en de leukocyten worden gecontroleerd.

    Reageer
    #5

    Dan weet ik even genoeg! Bedankt

    Reageer
    #6

    Hoi,

    hoe gaat het nu met je? Ik zit in een soortgelijke situatie

    Reageer
Reageer op: Bloedonderzoek


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief