Menstruatiecycles veranderd

Online ZorgZus
 • #1

  Beste,
  Ik heb een vraag over mijn menstruatiecyclus. De afgelopen drie maanden is mijn cyclus langer dan voorheen. Mijn cyclus start nu bijna 2 weken later dan voor deze drie maanden. Ook heb ik nu na twee weken dus rond mijn ovulatieperiode veel last van krampen, pijnlijke borsten en moeheid. Vandaag begon mijn menstruatiecyclus dus en ik had bruin tot bijna zwart bloed. Is dit normaal? En waarom is dit. Nu heb ik nog steeds wel donker bloed maar wel iets lichter en alleen bij afvegen. Ik snap de veranderingen niet in mijn menstruatie. Ben 35 jaar, slik geen pil en heb wel een kinderwens. Kunt u mij vertellen wat het kan zijn?

  Reageer
  #2

  Heb je wel de pil gebruikt en ben je daar recent mee gestopt?
  Hoeveel dagen was je cyclus voorheen en hoeveel dagen is dat nu?

  Donker bruin/zwart bloed is in e regel oud bloed dat nog in de baarmoeder zat en er voor de menstruatie doorbreekt uit komt. Het kan nog van de vorige menstruatie zijn of van de ovulatie.

  Reageer
  #3

  Dank u wel voor uw reactie. Voorheen was mijn cyclus 32 dagen nu is dat 35 of 36 dagen geworden. Ik heb de pil nog nooit gebruikt. Ok dus dat het bloed bruin zwart is is gewoon normaal. En als het nu nog steeds donker is is dat dan ook normaal? Voorheen was mijn menstruatiebloed meestal gelijk helderrood/ rood.

  Reageer
  #4

  Voordat je menstruatie goed op gang komt met helderrood bloed, kan het zijn dat eerst nog wat oude bloed uit de baarmoeder komt. Dat kan dus inderdaad een normaal verschijnsel zijn. Zou ook te maken kunnen hebben met het opschuiven van je menstruatie. Omdat je nu ook andere klachten rond de ovulatie krijgt die je normaal niet had, en je cyclus dus langer gaat duren, is het wellicht goed om toch even naar de huisarts te gaan.

  Reageer
  #5

  Dank u wel. Ik ga zeker even navraag doen. Ik vind het zelf ook raar. Kan het menopauze te maken hebben of zwangerschap? Ik wil wel nog graag een tweede kind. Ik heb een kind van bijna 5 jaar.

  Reageer
  #6

  Menopauze en zwangerschap lijken me niet zo voor hand liggend...

  Reageer
  #7

  Nu heb ik maar 2 dagen gevloeid maar heel weinig. Gister en eergisteren was er bijna niks alleen bij het afvegen een beetje bloed. Nu ben ik de afgelopen dagen s nacht erg misselijk. Ik wordt er niet goed van. Spugen lukt niet. Ik heb gister toch een test gedaan maar was negatief. Ik snap niet zo goed wat er aan de hand is. Vooral dat mijn menstruatie al op de 4 de dag eigenlijk al weg is is raar. Wat adviseert u?

  Reageer
  #8

  Op zich hoeft dat helemaal geen probleem te zijn dat je menstruatie een keer iets anders is dan je gewend bent.
  Je kunt natuurlijk altijd even naar de huisarts als je er ongerust over bent

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: Menstruatiecycles veranderd
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief