Altijd blaasontsteking vlak voor en tijdens menstruatie

  • #1

    Hallo,

    Een paar dagen voor mijn menstruatie krijg ik altijd last van een blaasontsteking. Ik moet vaak naar het toilet en plassen doet heel erg zeer. Daarnaast heb ik ook een hele zere onderbuik.
    In het begin valt het nog relatief mee en totdat ik 's nachts ook continue mijn bed uit moet omdat ik het idee heb naar de wc te moeten. Dan weet ik dat ik de dag daarna altijd ongesteld wordt.
    Die blaasontsteking begint vaak iets van 3 a 4 dagen van te voren.

    Ook tijdens de menstruatie blijft het aanhouden, maar op een of andere manier bouwt het dan weer af. Na dat ik ongesteld ben geworden hoef ik steeds minder vaak naar het toilet en gaat het ook minder pijn doen. Als mijn menstruatie weer voorbij is heb ik ook geen last meer van mijn blaas.

    De rest van de maand heb ik ook nergens last van totdat de menstruatie weer om de hoek komt kijken. Ik heb hier nu al een paar maanden last van en mijn huisarts schrijft steeds een antibioticakuur voor tegen de blaasontsteking als ik erheen ga om dit te vertellen.

    Maar ik denk niet dat het dat heel de tijd is. En ik ben een beetje klaar met al die antibiotica, dat kan nooit goed zijn.

    Herkent iemand dit? Of weet iemand wat het is of wat ik eraan kan doen?

    ps. ik ben al bekend met de vitamine C, Cranberrysap et cetera

    Reageer
    #2

    Ik denk ook niet dat het een blaasontsteking is maar dat het premenstruele klachten zijn.

    Reageer
    #3

    Ja dat denk ik ook.
    Maar weet niet zo goed wat ik er tegen kan doen. Want dit is wel echt heel vervelend en het beheerst dan eigenlijk ook een beetje je dagen omdat je continue naar het toilet moet rennen..

    Reageer
    #4

    Hoe oud ben je?
    Gebruik je de pil?

    Reageer
    #5

    21 en geen pil

    Reageer
    #6

    Ga naar de huisarts en bespreek het met de huisarts. Misschien goed om de pil dan toch te gaan gebruiken. Dat zou eventueel kunnen helpen.

    Reageer
    #7

    Ik heb echt last van precies het zelfde! Echt super vervelend, heb zelf ook geen idee wat het is

    Reageer
    #8

    ik neem al jaren de pil ben 33 en ik zit met net hetzelfde probleem, m'n huisarts heeft er geen oplossing voor enkel pillen van cranberry maar die helpen niet echt, nu drink ik in de aanloop van m'n maandstonden en in het begin cranberry sap, heb er dan iets minder last van, pijn doet het niet, enkel dat gevoel dat je elke keer in je broek gaat plassen als je niet onmiddellijk een wc hebt is gwn irritant!! Wil er ook graag vanaf maar weet dus ook niet hoe. Al zeker 10jaar last van ?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik heb echt een wonderlijk middel! Het brengt je menstruatie goed op gang en is ook nog eens ontstekingsremmend en pijnstillend! Probeer wat kurkuma te mengen met zwarte peper, gember en verse basilicum.

     

    Hete kruiden staan erom bekend dat ze de menstruatie op gang brengen. Zo doen kurkuma en gember dat ook. Ook zijn het beide pijnstillende kruiden en ontstekingsremmend.

     

    Zwarte peper zorgt ervoor dat je de stoffen in de kurkuma die voor dit wonder zorgen beter opneemt. Zorg dus altijd dat je er zwarte peper door doet!

     

    Basilicum is zeer ontstekingsremmend en neemt een slechte adem weg.

     

    En dit alles bij elkaar zorgt nog voor meer wonderen! Zoek maar eens de wonderen van kurkuma, gember, zwarte peper en basilicum op. Dat verbaasd je echt!

     

    Je kunt het mengsel van kurkuma, gember, zwarte peper en basilicum overal door doen. Door de soep, door het avond eten, door oosterse of pittige gerechten, door de soep.  Dit werkt nog beter dan een chemisch medicijn!

     

    Succes!

     

    Reageer
    #10
    1. Ik ben nu 16 en heb ook een tijd last gehad van deze klachten... ik dacht dat het over was maar ik heb het nu jammergenoeg weer... precies zoals je al zei heb ik het ook voordat ik ongesteld word en is het heel erg naar... echte blaasontsteking kan ik het niet noemen maar ik vind het erg vervelend. Ik slik grandberry capsules van de kruidvat en die helpen erg goed. Ook is een pittenzak of kruik fijn om erop te leggen! Dat stilt de pijn voor een paar uur bij mij zodat ik nog wel even helder kan nadenken en niet met mn hoofd bij de pijn zit. Veel drinken is ook een goede oplossing! Het gaat hierdoor ( bij mij niet ) in 1 keer voor altijd weg maar het stilt de pijn enorm en het helpt je door dit geval heen te komen!
    2. Groetjes Anne
    Reageer
    #11

    Wat ook kan is een endometriosehaar op de blaas, de endometriose geeft pijn bij menstruatie en kan het gevoel van blaasontsteking geven, daarnaast is actieve endometriose een ontsteking of geeft een ontstekingsreactie. Ga bij een vermoeden van endometriose naar een specialistisch centrum zoals VU Amsterdam of UZ Leuven, daar kunnen ze goed onderzoek doen. Laat je niet afschepen met een gewone gyn, alhoewel ze de beste bedoelingen hebben, missen ze endometriose te vaak en denken ze al snel dat ze het goed onderzocht hebben. Altijd blaasontsteking/pijn rond je menstruatie is een signaal om endometriose te laten onderzoeken door endometriose specialisten! En hopelijk heb je het dan niet en weet je dan ook zeker dat je het niet hebt 🙂 want bij een gewone gyn weet je dat eigenlijk niet echt (tenzij ze een kijkoperatie doen, en in een specialistencentrum zien ze al heel veel op een echo en mri)

    Reageer
    #12

    Hoi ja ik heb dat ook maar ik heb het ook als ik mijn menstruatie niet heb

    Reageer
    #13

    Is het geen endometriose van de blaas?

    Reageer
    #14

    ik heb hetzelfde en ik neem de pil en ben 17

     

    Reageer
    #15

    Ik ben 17 jaar en heb elke keer 3 a 4 dagen voor en tijdens me menstruatie erg veel last van een blaasontsteking gevoel. Ik slik al zo 9 jaar de pil en het is pas 3 maanden geleden begonnen.

    Wat kan ik er aan doen om de pijn te verminderen. Heb er soms slapen loze nachten van

    Groetjes

    Reageer
Reageer op: Altijd blaasontsteking vlak voor en tijdens menstruatie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief