Ongesteldheid stopt halverwege even 1 dag, gaat daarna weer door

  • #1

    Hoi!

    Ik ben een studente van 20 jaar en ik gebruik nu bijna 3 jaar de pil. Ik word altijd de 3e dag van de stopweek ongesteld, de ongesteldheid duurt dan 5 á 6 dagen. Erg regelmatig dus!

    Maar de laatste keer dat ik ongesteld was, en ook deze keer, gebeurt er iets vreemds: ik word ongesteld, maar na twee dagen lijkt het gestopt. De volgende dag begint het bloeden weer.

    Er zit dus een hele dag tussen waarop ik niet bloed, geen druppeltje! Dit was bij m'n vorige stopweek ook het geval, en nu dus precies hetzelfde.

    Mijn vragen:
    - Is dit normaal of moet ik me zorgen maken?
    - Hoe komt het?

    Reageer
    #2

    Dat is op zich geen vreemd verschijnsel. Dat kan heel goed tijdens het pilgebruik,

    Reageer
    #3

    Oke, dankjewel! 🙂

    Reageer
    #4

    Goed avond.

    Tijdens mijn ongesteldheid had ik 1 stop dag ertussen heel vreemd. Ben het meestal 7 dagen. Ik was 3dagen ongesteld daarna stopte 1 dag me ongesteldheid en ging het de dag erna weer verder! Is dit normaal of moet ik langs de huisarts gaan? Ik slinkse pil.namelijk niet 🙁 maak mij een beetje zorgen

    Reageer
    #5

    Dat kan wel eens voor komen. dat is geen reden tot bezorgdheid

    Reageer
    #6

    Heb het zelf ook gehad plus andere klachten, dat ik in de week voor de menstruatie bruine en roze afscheiding had. Veel vrouwen hebben te maken met oestrogeendominantie. Dan is het oestrogeen relatief te hoog ten opzichte van het progesteron. Een lange menstruatie, wat het toch wel is bij 7 dagen, kan ook duiden op die oestrogeendominantie. Op internet kan je het nodige vinden over oestrogeendominantie, ook wat je er aan kan doen. Ben zelf van mijn bruine afscheiding en onderbroken menstruatie afgekomen door een combinatie van lysine en natuurlijke progesteroncrème. Die laatste helpt ook de hevigheid en de menstruatieduur te verminderen. Dan kan het dus zijn dat je straks nog maar vijf dagen menstrueert. Als bonus verbetert hij ook je humeur.

    Reageer
    #7
    1. Hey ik ben dus sinds 1 jaartje ongesteld en gaat gewoon redelijk goed soms ben ik 1 week en soms 5 dagen maar er gebeurde iets ik was maar 3 dagen ongesteld daarna had ik bruine afscheiding en toen opeens  helen dag niks en daarna werd ik het weer wat betekent dit is het kans dat ik zwanger ben of een miskraam heb gehad want heb sex gehad voor dat allemaal
    Reageer
    #8

    Het kan toch gewoon je menstruatie zijn.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ja! Precies dit heb ik ook. Normaal ben ik 6 a 7 dagen ongesteld. En nu stoute het ineens na 3 dagen en heb 1.5 dag niks gehad (buikpijn, bloed) niks alleen wat bruine afscheiding en nu ineens weer bloed! Ik weet niet of dit normaal is ik slik de pil namelijk niet en ik ben ook pas 15 (dus maagd) hoe kan dit?

    Reageer
    #10

    Dat kan wel eens een keer voor komen.

    Reageer
    #11

    @Mila Zelf ook gehad. Denk tekort aan progesteron. Ook dat bruine bloed. Bij mij verdween het door gebruik van natuurlijke progesteroncreme en lysine. Beter wel advies vragen. Niet aan arts want die weten weinig over gezondheid. Hele voedingspatroon trouwens wel belangrijk voor je hormoonhuishouding. 6 a 7 dagen is wel lang.

    Reageer
    #12

    Ik heb het zelfde kan het ook voor komrn tijdens de overgang

    Reageer
    #13

    Kun je je eisprong hebben tijdens je stopweek?

    Reageer
    #14

    Nee, tenzij je pillen bent vergeten dan zou er een eisprong op gang kunnen komen

    Reageer
Reageer op: Ongesteldheid stopt halverwege even 1 dag, gaat daarna weer door


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief