Val je af na stoppen met Orgametril?

  • #1

    Ik slik nu 1,5 jaar Orgametril zonder een stopperiode. Ik kreeg Orgametril na een operatie van verwijderen cyste en verkleving (heb ook endometriose). Ik heb nagenoeg geen bijwerkingen van Orgametril alleen een behoorlijke gewichtstoename! Namelijk 8 kilo in 1,5 jaar tijd. Ik kan lijnen wat ik wil, maar val niets af. Aangezien ik die 8 kilo erg veel vind (en misschien worden het er nog meer?), ben ik dit weekend gestopt met Orgametril.

    Kunt u aangeven of ik nu ga afvallen en hoe lang het duurt totdat de hormonen ongeveer mijn lichaam uit zijn?

    Ook wil ik kijken of mijn menstruatie weer normaal op gang komt en ik (weinig) buikklachten krijg. Kan ik voorlopig blijvend stoppen?

    Reageer
    #2

    Een bijwerking van dit medicijn is gewichtstoename (zie bijsluiter). Ik ben geen arts dus ik weet niet of je dit zonder overleg mag stoppen. Ik zou je eigen huisarts raadplegen met deze vraag.

    Groet Emma

    Reageer
    #3

    Hallo, ik heb al jaren last van endometriose. Na een kijk operatie waren alle slijmhaarden verwijderd en ben jaren pijn vrijgebleven. 1,5 jaar geleden is de endometriose pijn weer opgetreden. De dokter stelde voor om orgametril te nemen. Ik was daar goed mee, behalve dat de kilo s erbij kwamen. Na 1 jaar orgametril te nemen ben ik ermee gestopt. Volgens de dokter kon ik ermee stoppen wanneer ik wou, maar de kans bestaat dat de endometriose terug komt. Afwachten dus.

    Reageer
    #4

    Ik ben eigenlijk wel nieuwsgierig of je ook daadwerkelijk bent afgevallen nadat je gestopt bent met orgametril?

    Reageer
    #5

    Ook ik ben het afgelopen jaar 12 kilo aangekomen door het gebruik van orgametril (voor endometriose). Vandaag in overleg met de arts besloten dat ik mag stoppen met de orgametril. Ook ik zou graag willen weten of mijn gewicht na stoppen weer af gaat nemen. Alvast bedankt.

    groetjes

    Reageer
    #6

    @Sjors, kunstmatige hormonen kunnen een boel ontregelen in je lichaam, wat zich niet zomaar vanzelf herstelt na het staken van het gebruik. Van hormonale anticonceptie weet ik, dat het zorgt voor een verhoogd cortisol en  verliezen aan vitaminen en mineralen; denk dat een dergelijk middel vergelijkbare effecten heeft. Ik zou bij endometriose vooral denken aan de rol van voeding, lever ontgiften, oestrogeendominantie, tekorten aan voedingsstoffen enz. Een medicijn doet niets aan dit soort oorzaken.

    Reageer
    #7

    Ik vroeg mij af, of de gehele cyclus verschuift na slikken orgametril.  Ik wil het eenmalig doen, vanwege n weekend weg waarin ik precies ongesteld zou worden. Nu ga ik 15dagen orgametril slikken, zodat ik mijn menstruatiecyclus uitstel. Maar wordt ik dan vervolgens ook pas weer later ongesteld? Dus zeg maar 3 weken erna weer? Of wordt ik dan 2x in de maand ongesteld? Het zou heel fijn zijn als mijn gehele cyclus opschuift . Wie ervaring mee? En zijn er veel bijwerkingen van slikken voor zon korte duur?

    Reageer
    #8

    Niet verstandig en waarom zou je het doen?  Ongesteld zijn is een normaal verschijnsel, waar tampons en maandverband voor zijn. Je hormonen verstoren is altijd nadelig voor je lichaam.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik heb uiteraard een reden waarom ik dit doe. Maar dat is geen antwoord op mijn vraag. De vraag is, of mijn gehele cyclus dan ook verschuift.

    Reageer
    #10

    Niemand?

    Reageer
Reageer op: Val je af na stoppen met Orgametril?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief