Orgametril en combinatiep"/> Orgametril en combinatiepil/anticonceptiepil - Medische Forum - Dokter.nl

Orgametril en combinatiepil/anticonceptiepil

 • #1

  Ik slik de anticonceptie pil, de yasmine. Elkr dag ok 8 uur wekker en dan pil eron. Tijdens mijn laatste stopweek werd ik op dag 3 beetje ongesteld, maar op dag 4 op 5 ontstond et opeens heftig bloedverlies dat ik niet eerder had meegemaakt. Gebeld met huisarts die adviseerde om 5 dagen lang 2 pillen van 5 mg orgametril te slikken. Op dag 5 van de stopweek dus 2 keer 5mg orgametril geslikt… maar het hielp zo goed; s avonds al helemaal geen bloedverlies meer. Ik heb toen besloten de orgametril niet meer te slikken en het bij die ene dag geslikt te houden. Na 7 dagen geen pil precies 1 week na stoppenn weer de anticonceptie/yasmin genomen.

  Mijn vraag nu: is de combinatiepil/yasmin nu deze maand wél betrouwbaar? In principe dus 7 dagen niet genomen, dus normale stopweek… Máár in die stopweek op dag 5, 10mg orgametril geslikt.

  (Ik vind in het farmacotheraprurisch kompas geen interacties tussen beiden... maar zijn ook allebei hormonen etc die je normaal ook niet samen gebruikt?)

  Reageer
  #2

  Het lijkt me toch dat je huisarts het vermeld zou hebben en het in de bijsluiter zou staan als het effect op de werking van de pil zou hebben.
  Het is voorgeschreven door je huisarts, dan zou ik ook de huisarts even bellen als je er vragen over hebt.

  Reageer
  #3

  Ik was op dat moment niet thuis en het was dus niet m'n eigen huisarts. In de bijsluiter staat inderdaad niets.

  Heb inmiddels met mijn eigen apotheek gebeld en deze gaf aan dat de eenmalige orgametril in de (normaal durende-)stopweek geen invloed heeft en de anticonceptie betrouwbaar is.

  Bedankt voor het meedenken!

  Reageer
Reageer op: Orgametril en combinatiepil/anticonceptiepil
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif