Onregelmatige mensturatie en vage klachten

Online ZorgZus
 • #1

  Hallo,

  Ik ben op dit forum terecht gekomen om mijn klachten met anderen te delen en te kijken of meer mensen hier last van hebben.

  Ik ben nu 25 jaar en ben op mijn 17 jaar voor het eerst ongesteld geworden. Sinds die tijd is het altijd al super onregelmatig geweest. Lange periodes niet en wanneer ik wel ongesteld werd sudderde dit 3 weken door met nauwelijks bloedverlies. Ik ben daarvoor toen naar de huisarts gegaan, die heeft mij aan de pil gezet om zo een regelmatige 'cyclus' te hebben. Na 5 jaar ben ik er mee gestopt omdat ik mij er niet meer fijn bij voelde. Ik had veel last van stemmingswisselingen, vermoeidheid en ik voelde mij gewoon niet meer mijzelf. Zoals verwacht werd ik die tijd daarna heel onregelmatig ongesteld, wat ik volkomen normaal vond.
  Ik heb toen ook een aantal keer de morning after pil geslikt wat natuurlijk ook je hele hormoonhuis verstoord. Mijn menstruatieklachten waren toen weer hetzelfde als toen ik voor het eerst ongesteld werd. Lang, weinig bloed, bijna geen menstruatie symptomen. (geen pijn, geen pijnlijke borsten etc.)
  Na een lange periode van onregelmatigheid werd ik vorig jaar eindelijk regelmatig ongesteld met buikpijn, opgezette borsten en normaal bloedverlies. Ik was nog nooit zo blij geweest om zo ongesteld te zijn want ik dacht, yes nu werkt het toch echt een keer goed!
  Nu, een half jaar later is het weer helemaal terug bij af en zelfs nog wat erger. Tot januari is het goedgedaan, daarna heb ik de booster vaccinatie gehad en is mijn menstruatie uitgebleven. Ik heb wel nog een soort van 2 keer een bloeding gehad maar dit was heel weinig bloed, heel donker en super draderig. Het zag er niet goed uit. Een tijdje dacht ik dat dit wel door de vaccinatie zou komen. Totdat ik mij een paar weken geleden toch wel een beetje zorgen begon te maken toen ik opeens helder rood bloed had na de gemeenschap. Ik zat toen wel weer in zo een fase waarbij ik donker rood, draderig bloed verloor, maar dat het na de gemeenschap opeens zo helder rood bloed was, wat ook na een paar minuten weer stopte met bloeden, vond ik gek. Ik ben daarom naar de huisarts gegaan om een uitstrijkje te laten maken en een soa test te doen. Hier krijg ik deze week uitslag van. Ik ben zelf enorm hypochonder en heb veel paniek voor baarmoederhalskanker of een andere ernstige aandoening, ookal weet ik dat er zoveel andere dingen aan de hand kunnen zijn. Ik heb twee jaar geleden ook een uitstrijkje laten maken omdat ik toen der tijd ook bloed had tijdens de gemeenschap. Alle uitslagen waren toen goed.
  Sinds ik bij de dokter ben geweest en zij aan mijn eierstokken en baarmoeder heeft gevoeld heb ik ook pijn aan mijn eierstok, flanken en in de buurt van mijn milt. Door mijn hypochondrie vind ik het lastig te bepalen of dit komt door flink wat stress wat ik heb gehad na mijn huisarts bezoek of omdat ik écht pijn heb... (altijd maar denken als hypochonder.....) De woorden die de dokter ook zei tijdens mijn bezoek blijven ook telkens in mijn hoofd spinnen. 'Je baarmoeder ziet er wat kwetsbaar uit'. Wat betekent dat? En hoe moet ik dat interpreteren? Ook zei de huisarts dat mijn baarmoeder wat laag ligt en gekanteld is. Kan het zijn dat mijn baarmoeder altijd gewoon wat lager ligt en dat ik daarom sneller bloed? Vooral omdat ik heel vaak bloed verlies bij de gemeenschap. Ik kan ook zeker geen 'doggy' doen tijdens de gemeenschap omdat simpelweg gewoon te veel pijn doet.
  In ieder geval ben ik ben een paar dagen flink in paniek geweest maar heb mij er intussen bij neergelegd dat ik er toch niks aan kan doen. Ook omdat er zoveel aan de hand kan zijn, en ook omdat ik ben gevaccineerd toen ik 13 was, tegen baarmoederhalskanker. Maar toch nog dat stemmetje in mijn hoofd die zegt dat er altijd wel uitzonderingen zijn van mensen die het dan toch krijgen....

  Heel verhaal maar fijn om te delen. Ik ben benieuwd naar jullie mening, of jullie ook dit soort ervaringen hebben na de vaccinati, last hebben van bloed tijdens te gemeenschap en vooral ben ik benieuwd naar positieve verhalen hierop, die vind je zo weinig op internet, dat wordt vaak niet verteld!

  Liefs,
  Elisa

  Reageer
  #2

  Bij een onregelmatige cyclus beter kijken naar oorzaken. Denk aan tekorten aan voedingstoffen, ontregelde hormonen en schildklierproblemen. De pil bevordert oestrogeendominantie.
  Een complementair genezer kan naar het hele plaatje kijken en je helpen een en ander weer bij te sturen.

  Reageer
Reageer op: Onregelmatige mensturatie en vage klachten
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief