Veranderende cyclus

Online ZorgZus
 • #1

  Sinds een tijdje is mijn menstruatiecyclus ineens veranderd. Het begon ongeveer in januari. Tijdens mijn menstruatie kreeg ik toen de eerste dag heel veel last van buikpijn en heel veel bloedverlies, zo erg dat ik om de 1.5 mijn tampon van de grootste maat al moest vervangen. De dagen daarna had ik amper bloedverlies. De jaren hiervoor had ik dit nooit, toen verloor ik elke dag ongeveer evenveel bloed. Ik ben trouwens een meisje van 17 en ik menstrueer sinds mijn net 12e.

  Verder heb ik sinds vorige maand opeens een veel kortere cyclus. Ik ben vandaag ongesteld geworden na een cyclus van 21 dagen. De vorige maand had ik een cyclus van 20 dagen. In de maanden en jaren hiervoor had ik eigenlijk altijd een cyclus van ongeveer 28 dagen. Ik ben nooit helemaal regelmatig ongesteld geweest, maar het is nooit zo afwijkend geweest dat ik 1 week eerder ongesteld werd.

  Weet iemand hoe dit zou kunnen komen? En of er iets anders achter kan zitten?

  Ik ben trouwens niet anders gaan eten of veel afgevallen of aangekomen ofso. Dus daar kan het niet aan liggen.

  Reageer
  #2

  Heb je voorafgaand aan het veranderen misschien corona gehad?

  Reageer
  #3

  Ja klopt, ik heb eind januari corona gehad. Zou de corona er nu nog voor kunnen zorgen dat mijn cylcus ineens 21 dagen is in plaats van 28? Want mijn corona is wel al 3 maanden geleden.

  Reageer
  #4

  Ja, dat zou inderdaad kunnen. Meer vrouwen hebben daar last van

  Reageer
Reageer op: Veranderende cyclus
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief