licht roze / bruin afscheiding

Online ZorgZus
 • #1

  Hoi

  Ik zit op dag 19 van mijn cyclus en heb nu sinds 3 dagen heel af wisselend over de dag wat licht roze afscheiding en dan voornamelijk alleen met afvegen dan komt er ook wat meer slijm mee en dat is dan heel licht roze van kleur. 3 dagen geleden begon dit met wat bruine afscheiding met afvegen en 1 keer een bruin slijmsliertje in toilet na plassen.

  Nu is mijn vraag is het normaal om dit tussen 2 menstruaties in te hebben, mijn menstruaties zijn de laatste paar maanden wel heel wisselvallig en heb 3 maanden geleden een keer een menstruatie overgeslagen.
  Hier over al contact gehad met gynaecoloog en zij gaf aan dat het kan zijn dat mijn lichaam nu na 8 maanden gestopt te zijn met de pil mijn oude cyclus weer aan het terug zetten is. ( vroeger was mijn menstruatie ook altijd heeft wisselend en geen normale cyclussen )
  Maar wat ik nu heb die roze afscheiding heb ik nog niet eerder gehad en vraag mij af of dit iets ernstigs kan zijn of dat het voor kan komen en ik gewoon kan afwachten of mijn volgende menstruatie gewoon gaat komen de volgende keer.
  Hbe vorig jaar december nog een uitstrijkje gedaan en deze was goed geen HPV gevonden.

  Reageer
  #2

  Het kan spotting zijn. Kleine tussentijdse bloedingen, of ovulatiebloedingen.

  Reageer
  #3

  Oke en is dit normaal en wat kan daar de oorzaak van zijn?
  en hoelang mag een spotting duren dan?

  Reageer
  #4

  De gynaecoloog heeft al verteld hoe dat kan...

  Reageer
  #5

  Ja dat mijn lichaam waarschijnlijk de oude cyclus aan het resetten is maar deze tussentijdse bloedverlies heb ik nog niet eerder gehad dus daar kan ze niks over gezegd hebben.
  Maar uit je antwoord begrijp ik dan dat het geen kwaad kan?
  Maar mijn vraag is dan nog wel hoelang mag zo'n tussentijdse bloedverlies dan duren of kan dit doorgaan tot de volgende menstruatie?

  Reageer
  #6

  Dat kan dus ook een gevolg van het resetten zijn. Kwaad kan dat verder niet. Het is moeilijk te zeggen hoe lang ze kunnen aanhouden. Dat is toch heel verschillend

  Reageer
  #7

  Oke dankjewel dan is het voor mij duidelijk en geruststellend.
  Ik heb 20 jaar de pil geslikt dus dit soort dingen geven mij onzekerheid omdat ik de ( normale ) verschijnselen nog niet echt ken en dan niet weet of het normaal of afwijkend is.

  Reageer
  #8

  Als je langere tijd de pil hebt gebruikt, kan het best wel even duren voordat je cyclus weer is hersteld. Soms wel 1 jaar.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: licht roze / bruin afscheiding
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief