Menstruatiepijn tijdens doorslikken pil

Online ZorgZus
 • #1

  Hallo,

  Ik maak mij de afgelopen dagen een beetje zorgen. Ik slik op dit moment de pil (ethinylestradiol/levonorgestrel) door (ik zit nu in mijn tweede of derde strip). Ik ben afgelopen vrijdag een nieuwe strip begonnen en ik zou nu dus eigenlijk in mijn stopweek zitten als ik niet had besloten de pil door te slikken.

  Nu heb ik sinds gisteren erg veel last van menstruatieklachten (voornamelijk lage rugpijn, maar ook buikpijn). Omdat ik deze week niet ongesteld word door het doorslikken van de pil maakte ik me daarom meteen zorgen dat dit zwangerschapssymptomen kunnen zijn en ik heb daarom ook vanochtend een test gedaan (die negatief was). Toch maak ik mij nog steeds zorgen, ondanks dat ik de pil daarnaast ook op de juiste manier gebruik.

  Mijn vraag is daarom, waar zou deze menstruatiepijn vandaan kunnen komen en is het normaal dat deze vooralsnog aanwezig is ondanks dat ik de pil doorslik? En heeft het zin gehad om al te testen aangezien ik niet weet of mijn menstruatie uitblijft aangezien ik de pil doorslik?

   

  Alvast bedankt!

  Reageer
  #2

  Het zou kunnen dat je een doorbraakbloeding gaat krijgen

  Reageer
  #3

  Bedankt voor je antwoord!

  Moet ik mij zorgen maken als er de komende dagen geen doorbraakbloeding plaatsvindt?

  Reageer
  #4

  Ik zie zo geen reden om daar bezorgd over te zijn

  Reageer
  #5

  Oke! Dus het is niet abnormaal/het duidt niet op zwangerschap dat ik last heb van deze klachten zonder ongesteld te zijn?

  Reageer
  #6

  Je slikt de pil toch? Als je die goed neemt raak je niet zwanger

  Reageer
  #7

  Ja dat klopt en ik neem hem ook redelijk regelmatig (soms zit er 2-4 uur verschil tussen het exacte dagelijkse tijdstip maar ik dacht dat dit geen probleem kon zijn). Maar soms hoor je toch dat er vrouwen zwanger worden door de pil heen, vandaar mijn zorgen over mijn klachten

  Reageer
  #8

  Geen zorgen maken

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: Menstruatiepijn tijdens doorslikken pil
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief