6 maand geen menstruatie, zelfs niet na dufaston

  • #1

    Ik ben momenteel 20 jaar. Ik neem de pil sinds ik 14 ben, omdat ik toen veel te hevige bloedde en zo bloedarmoede had. De gynaecoloog zei dat het eventueel kon komen doordat mijn eisprong toen nog niet volledig doorkwam.  Vorig jaar in september ben ik veranderd van pil. Eind april afgelopen jaar ben ik gestopt met mijn pil omdat ik depressief was door die pil. Ik was van plan de pil die ik eerste gebruikt had, opnieuw te starten op de eerste dag van mijn volgende menstruatie, zoals het hoort. Mijn menstruatie bleef echter uit. Half september ben ik naar de dokter geweest en ik heb haar verteld dat ik nogal ongerust was. Zij zei gewoon dat ik het niet hoefde te controleren zolang ik niet zwanger wilde worden en schreef dufaston voor. Dit bevat progesteron en wordt onder andere gebruikt om maandstonden op te wekken. Ik heb dit dus 10 dagen genomen en daarna moest ik normaal mijn maandstonden krijgen. Dat is ondertussen nog niet gebeurd.

     

    Nu ben ik nog meer ongerust, maar het ligt nogal moeilijk omdat ik mijn moeder niet verteld heb dat ik eigenlijk depressief ben geweest, om haar niet ongeruster te maken. Als ik nu plots na net een voorschrift te halen bij de dokter, naar de gynaecoloog moet, dan zal ik wel een uitleg moeten geven. Ik probeer dus wat af te wachten tot het zich plots normaliseert... Moet ik mij nu echt ongerust maken, of kan het zijn dat mijn lichaam wat ontregeld is na zo lang de pil te nemen?

     

    Reageer
    #2

    Wanneer ben je met de Duphaston gestopt?

    Reageer
    #3

    ondertussen een week geleden

    Reageer
    #4

    Wacht dan nog een paar dagen af en ga dan terug naar de huisarts

    Reageer
    #5

    Lange en zware menstruatie kan te maken hebben met tekorten aan voedingsstoffen en met oestrogeendominantie. Pil bevordert die oestrogeendominantie en zorgt voor verlies aan vitaminen en mineralen. Zorgen maken heeft niet zoveel zin. Beter hulp zoeken om je hormoonhuishouding weer te herstellen. Complementair genezer zou je meer kunnen vertellen en informeer jezelf. Boek energieke vrouwenvoedingskompas bijvoorbeeld.

    Reageer
Reageer op: 6 maand geen menstruatie, zelfs niet na dufaston


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief