3 maand niet ongesteld, niet zwanger

Online ZorgZus
 • #1

  Hallo allemaal
  ik ben in januari 2020 gestopt met de pil te nemen na 6 jaar (ik ben nu zelf 23) omdat ik hoorde van alle gezondheidsrisico's en ik met mijn vriend toch steeds een condoom gebruik.

  Ik wilde overstappen naar een koperspiraaltje, maar wilde wel eerst terug mijn normale cyclus even hebben om zeker te zijn dat ik oké ben. Nu ben ik dus 11 maanden gestopt met de pil.

  Mijn eerste menstruatie nadat ik stopte liet héél lang op zich wachten, maar daarna kwam het toch opnieuw vlot op gang. Mijn cyclus was wel veel langer (kreeg ze om de 2 maanden ongeveer) dan voorheen, maar ik dacht wel van dit is oké aangezien je cyclus helemaal opnieuw 'start'. Nu begin ik me echter opnieuw zorgen te maken. het is nu midden november en de laatste menstruatie die ik had was midden september. Ik heb al een paar keer tussendoor tekenen van menstruatie gehad (misselijkheid, kramp, afscheiding) maar geen bloed. Ik heb ook al een aantal keer een zwangerschapstest gedaan en dat is ook niet het geval - dat kan ook echt wel niet want mijn vriend komt nooit zonder condoom in me.

  Nu vraag ik me dus af of dit het teken zou zijn dat er iets is... ik vind heel veel over de invloed van stress en natuurlijk is corona wel een stresserende periode - maar 3 maand geen menstruatie is niet normaal? Ik durf niet goed mijn dokter aan te spreken want die heeft eigenlijk weinig tot geen begrip voor mijn keuze om te stoppen met de pil, dus ik vrees dat die me gewoon opnieuw een pil zal voorschrijven.

  Reageer
  #2

  Ga toch naar de huisarts en vraag een verwijzing voor de gynaecoloog om te kijken of je geen PCOS hebt

  Reageer
  #3

  Je kunt toch ook zelf een ochtendtemperatuur meting doen om vast te stellen of er een ovulatie is? Dat zal de gynaecoloog ook gaan vragen.

  Reageer
Reageer op: 3 maand niet ongesteld, niet zwanger
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief