menstruatie na stop pil

Online ZorgZus
 • #1

  Ongeveer 8 maanden geleden ben ik gestopt met de pil na deze 4 maanden geslikt te hebben. Daarvoor had ik altijd 5/6 dagen menstruatie, veel bloedverlies en ook helderrood.
  Met pil was dit wat minder, 3/4 dagen.

  Na het stoppen van de pil word ik iedere maand tussen de 28-31 dagen ongesteld maar het is alleen maar bruin bloed, af en toe donkerrood maar niet meer het helder rode wat ik voor de pil had. Het is ook echt heel weinig in vergelijking met voor de pil.

  Ik maak me hier toch zorgen over. Is het oud bloed dat naar buiten komt, is het wel een echte menstruatie? Zou de dokter hier nog iets aan kunnen doen? Het lijkt me dat het na 8 maanden niet meer van het ontpillen kan komen tocb?

  Reageer
  #2

  Ik zou inderdaad even naar de huisarts gaan. Na 8 maanden zou je toch weer een normale menstruatie moeten hebben.

  Reageer
  #3

  Heeft u enig idee wat de dokter hierin kan doen?
  Ik ben in Augustus bij de gyneacoloog geweest, er is een echo gemaakt en zij vertelde dat alles er goed uit zag. Ik ging toen wel voor iets anders dan de klacht die ik nu heb maar dat bleek aan mijn darmen te liggen.

  Er is ook een soa test gedaan en deze was negatief. Ik ben in de afgelopen maanden wel wat afgevallen, van 65 kilo in januari naar 54 kilo nu. Maar het lijkt mij toch ook niet dat het daar aan kan liggen?
  Ik ga binnenkort voor langere tijd Nederland verlaten en zou toch graag geruststelling hebben wat betreft mijn menstruatie.

  Reageer
  #4

  Elf kilo afvallen is iets meer dan "wat" ..... Hoe groot ben je?

  De huisarts kan iets voorschrijven om de menstruatie op ter wekken.

  Reageer
  #5

  Ik ben 1.64 dus ook niet zo gek groot. Zou de menstruatie lichter en anders van kleur kunnen worden door het gewichtsverlies? Toch verstandig misschien om dit bij de dokter even te checken?

  Reageer
  #6

  Gewichtsverlies zou daar wel invloed op kunnen hebben.
  Ik zou in ieder geval even naar de huisarts gaan.

  Reageer
Reageer op: menstruatie na stop pil
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief