Zomaar van Paroxetine naar Mirtazapine. Zonder overleg.

 • #1

  Hoi,

  Mijn 69 jarige moeder is zomaar door de huisarts overgezet van Paroxetine naar Mirtazapine. Ze gebruikt Paroxetine al jaren voor manische depressie en wordt nu van de een op de andere dag naar Mirtazapine gezet. Hier kwam ze pas bij de apotheek achter. Welke leuk vertelde dat de een een broertje van de andere is. De huisarts vertelde haar ze gewoon overstapte maar een goeie reden kreeg ze niet.
  Dezelfde HA schrijft haar al jaren de een en de andere pil zonder enige moeite.

  Ik snap dat ze beide hetzelfde doen maar dit kan toch niet zomaar gebeuren. Ze heeft de afgelopen dagen al last van haar stemming(dramatisch, huilen etc).

  Zelf ben ik jaren geleden gestopt met een AD en had toen erg veel last van het afbouwen/stoppen dus ik weet hoe het is.

  Wat vinden jullie hiervan?

  Reageer
  #2

  Misschien goed om eens samen met je moeder naar de huisarts te gaan en om opheldering te vragen wat de reden van de wisseling is en hoe om te gaan met de onttrekkingsverschijnselen van de paroxetine. Paroxetine is namelijk een vervelend middel als je moet stoppen of wisselen. Normaliter wordt er gerbuik van gemaakt van een zgn brugmiddel zoals diazepam om de onttrekkingsverschijnselen te dempen

  Reageer
  #3

  "Dezelfde HA schrijft haar al jaren de een en de andere pil zonder enige moeite."

  Klinkt mij als een arts die een verlengstuk is van de farmaceutische industrie. Misschien ook tijd om eens naar een andere arts te zoeken want dit heeft met genezing niets meer te maken.

  Alleen al het feit dat hij zonder enige waarschuwing paroxetine voorschrijft doet mijn huiveren, dit is niet zomaar een kalmerend middel maar een extreem verslavend antidepressivum dat in diverse landen al onderwerp is van grote schandalen en waar mensen nauwelijks nog vanaf kunnen komen wegens de vreselijke en potentieel jaren durende ontwenningsverschijnselen.

  Ik zou dit middel heel langzaam afbouwen met bv. de suspensie. Of ze daarna nog kan starten met een ander middel is maar de vraag.

  Ik zou deze huisarts eens confronteren met de vele berichten over de enorme afbouw problemen van dit soort middelen (die je dus zelf ook ondervonden hebt) en hem vragen waarom hij hier een enkele uitleg of begeleiding in heeft gegeven. Ik vind het ronduit schandalig!

  Klaas

  Reageer
Reageer op: Zomaar van Paroxetine naar Mirtazapine. Zonder overleg.
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief