Afscheiding en antibiotica

 • #1

  Ik slik nu een antibiotica kuur waardoor ik veel last heb van witte vloed. Dit staat ook vermeld als bijwerking op een folder die ik erbij kreeg. Kan me ook herinneren dat ik dit vroeger ook een keer heb gehad met antibiotica. Ik moet deze antibiotica nog 3 dagen slikken. Kan ik in principe gewoon afwachten of het weg trekt als de kuur voorbij is?

  Reageer
  #2

  Hallo A,
  Ja dit heb ik al meerdere malen gehad met een antibioticakuur. Het is zo, dat ook de goede cellen hierdoor een beetje "lijden", waardoor de flora in de vagina wat verandert. Als het gaat jeuken (meestal een paar dagen na de kuur) en rood wordt dan kun je het beste even naar de ha gaan, dan krijg je een kuurtje tegen een schimmelinfectie, want die is dan nl ontstaan doordat de flora is veranderd. Geen zorgen komt goed.
  Puck

  Reageer
  #3

  Dus als het tijdens de kuur zo is hoef ik er nog niet direct wat mee?

  Reageer
  #4

  Tja ik ben natuurlijk geen dokter hihi, maar mijn ervaring is, dat als het niet weggaat na de antibiotica, dat ik dan pas naar de ha ging en een ander kuurtje kreeg. Maak je maar niet al te veel zorgen. Wel als de afscheiding gaat ruiken of groenig wordt gelijk naar de ha gaan, dan heb je echt iets nodig om het tegen te gaan en volgens mij heeft het geen gevolgen voor evt. zwangerschap e.d. Weet niet hoe jong je bent, maar bij twijfel bel je toch even met de assistente van de ha??
  Succes he en ik zie je wel weer om te weten hoe het gaat.
  Doei doei
  PUCK

  Reageer
  #5

  Het is nu een paar dagen later en de afscheiding is er nog steeds wel erg maar de geur lijkt iig minder sterk te zijn geworden dus denk dat ik het nog even aankijk. Zeker ook omdat de antibiotica nog wel in mijn lichaam zit. Ga er vanuit dat een eventuele schimmelinfectie niet direct kwaad kan zeg maar? Mocht het volgende week nog zo zijn dan bel ik sowieso wel de huisarts op.

  A.

  Reageer
  #6

  De klachten zijn vanzelf verdwenen ๐Ÿ™‚

  Reageer
Reageer op: Afscheiding en antibiotica
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief