Crestor

  • #1

    Hallo,

    Ik ben 18 jaar en sinds vorig jaar is gebleken dat ik een te hoge cholesterol heb, ipv van 5 had ik 9 en ook mijn zus en moeder hebben het. Geen diabetes of wat dan ook, het is bij ons erfelijk.

    Via de internist heb ik crestor gekregen, slik nu inmiddels 20 mg en ik voel me sinds het nemen van crestor zeer slecht. Benauwdheid, raar gevoel op mijn borst (hart) lijkt net of het soms een slag overslaat en over het geheel voel ik me gewoon niet lekker, heb ook regelmatig last van hoofdpijn, duizeligheid.

    Heeft iemand hier ervaring mee?

    Cynthia

    Reageer
    #2

    Sinds ongeveer 3,5 jaar gebruik ik Crestor. Familiair ben ik zéker belast: van beide mijn ouders is bekend dat ze aan hartafwijkingen lijden. Bij m'n vader reeds al drie generatie's, mezelf niet meegerekend. Na het maken van een E.C.G. kreeg ik dus Crestor voorgeschreven, bij een cholesterolwaarde van 6,4.

    Sinds zo'n anderhalf jaar heb ik last van extreme vermoeidheid, die toeneemt. Eerst was dat 1 of 2 keer per maand, nu werk ik al ruim een half jaar halve dagen, en de vermoeidheid gaat niet weg, maar neemt nog steeds toe. Na doorverwijzing constateert een internist niets bijzonders: meldt alleen dat hij bij deze cholesterolwaarde niets had voorgeschreven. Verder onderzoek door een cardioloog leverde ook niets op; de uitslag van een zgn. 'fietsproef' vertoonde geen afwijkingen.
    Andere klachten die daarbij horen zijn; meer dan gemiddeld spierpijn, kortademigheid, een ontregelde stoelgang, gevoel van algehele malaise, verminderde psychische én lichamelijke belastbaarheid, duizeligheid, het "zwart-voor-de-ogen" worden, sneller last van "slapende" lichaamsdelen zoals armen en benen, geheugenstoring m.n. van korte-termijn-geheugen, slecht slapen en soms verstoring van dag-nachtritme.
    Kan iemand deze klachten bevestigen aan de hand van het gebruik van Crestor 10 mg. per dag? Ik ben een gevoelig type mens, en reageer dus nogal op medicijnen, maar had dit nooit verwacht!
    Wist je dat een huisarts een bedrag in cash kreeg van de fabrikant vanCrestor, voor elk recept dat 'ie uitschreef tijdens de introductiefase?

    Graag uw reactie en mogelijk advies.

    Reageer
    #3

    Helaas, je bent niet de enige. heb je de uitzending van het programma Tros Radar gezien over statines? Daarin stond cholesterol en de medicijnen daartegen centraal. Het blijkt dat heel veel mensen veel problemen ondervinden door statinegebruik. Mocht je deze uitzending niet hebben gezien dan raad ik je aan deze online nog te gaan bekijken.

    Reageer
    #4

    Wat blij om dat te horen. Ik nam meer dan 10 jaar Crestor. Ik nam niet meer deel aan sociaal leven na 23 u. 's avonds. Ik moest om ten laatste 23 u in mijn bed liggen. Het leek alsof mijn hart stilviel. Ik dacht dat het aan de menopauze lag en de leeftijd. Wanneer ik dit meldde aan de dokter was het alsof ik een hypochonder was. Ik dacht gewoon dat 50+ dat inhield. Tot ik deze zomer toch nog eens de klachten als heel storend aanklaagde adviseerde een meer plichtsbewuste dokter me om eens een maand te stoppen met de medicatie. Ik heb 2 maanden de medicatie gestopt. Ik was een totaal ander mens. Tot mijn verbazing ging ik na een vergadering opnieuw mee met de collega's iets drinken. Het minder positieve was dat mijn cholesterol opnieuw zeer hoge waarden kende. Ik kreeg een nieuw middel voorgeschreven dat volgens de dokter in de darmen werkt i.p.v. in de lever. Mijn cholesterolwaarden liggen momenteel te hoog met de nieuwe medicatie. maar veel lager dan zonder medicatie. Maar anderzijds vertrouw ik de dokters niet meer. Ik hoop dat die waarden niet te risicovol zijn.
    Ik schrijf dit omdat ik het gewoon misdadig vindt dat dokters die op de hoogte zijn van de bijwerkingen dit nog altijd verloochenen. In mijn geval is er 10 jaar van mijn sociaal leven afgenomen. Waar is de deontologie die dokters zeker horen in acht te nemen?????

    Reageer
    #5

    Rechtzetting spellingsfout. dt-fout: vind moet zonder t. Excuses, dit was een vergissing in het enthousiasme van mijn schrijven.

    Reageer
    #6

    Wat wordt er nu inplaats van crestor gegeven?
    Mijn man heft crestor ter preventie,omdat hij diabetes 2 heeft.

    Reageer
    #7

    Gek, ik gebruik Crestor nu 3 jaar en ik heb geen van de door jullie beschreven neveneffecten.

    Reageer
    #8

    Hoi Cyntia.
    Ik heb dezelfde klachten als jou,ik ga dan ook overleggen met de arts om ermee te stoppen.
    Ik wil gewoon weer mens zijn en mij weer normaal voelen,ik heb ook schijnbaar allergische reacties op statinen want ze hebben al van alles geprobeerd maar het is steeds hetzelfde liedje.
    Ik weet dat ik je hier niet mee help,maar ik wil je gewoon laten weten dat je hierin niet alleen staat.
    Gr.Henk.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9
    Reageer
Reageer op: Crestor


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief