Dagboek stoppen met Citalopram 20 mg

 • #1

  Vorig jaar, zo rond mei 2013, kreeg ik last van angststoornissen. Dit had te maken met een dreigend ontslag, dreigende scheiding en een huis dat net gekocht was en welke niet te verkopen zou zijn bij een scheiding. Ook heb ik 3 kinderen waarvoor ik bang was om die kwijt te raken.
  Hierom, na advies van de psycholoog, begonnen met Citalopram. Eerst 10 mg en later 20 mg.

  In het begin en na de verhoging last van nog ergere angstaanvallen, overgeven, zelfmoordneigingen en een soort van suisen in m'n hoofd. Na meer dan 3 maanden begon het te werken.

  De problemen waarvoor ik ben gaan slikken zijn rond november gestopt. Sindsdien voel ik mij supergoed en kan ik de hele wereld aan. Ook mijn vrouw zegt dat ik een leuker mens ben geworden. De afgelopen periode heb ik ook veel geleerd.

  Op dit moment werkt Citalopram als een soort van Dopamanine en is het best lekker. Toch wil ik stoppen omdat ik niet graag medicijnen slik, de slechte periode voorbij is en ik wil proberen om mij ook zonder citalopram goed te voelen.
  Ik sport nu veel en doe ook andere activiteiten en door dit vol te houden icm goede voeding en bewust te zijn van mijn denken en handelen hoop ik op hetzelfde niveau te kunnen zijn zonder gebruik van Citalopram.

  Ik gebruik dit forum dan ook om mijn gevoelens die ik zal krijgen tijdens het afbouwen op papier te zetten en voor mensen die ook gaan afbouwen en ervaringen van anderen willen lezen.

  Ik ben vandaag begonnen met afbouwen. Slik nu dagelijks 1,5 pil van 10 mg, dus 15mg per dag. Ik wil niet te snel naar 10 gaan omdat ik bij de opbouw merkte dat 10 mg een grote stap is. Ik denk na zo'n 3 weken over te gaan op 10mg.

  Reactie
  #2

  Afgelopen nacht merkte ik al dat ik mijn dosis had verlaagd. Ik kreeg weer een soort van suissen in mijn hoofd en had hele lichte paniekaanvallen. Alles wel heel summier, maar toch. Dit gebeurde nadat ik midden in de nacht wakker was geworden.
  Vandaag ging alles prima en voel mij kiplekker, maar het is dan ook pas de tweede dag van de verlaging van de dosis.

  Reactie
  #3

  5 Dagen nu dat ik heb afgebouwd naar 15 mg. Ik merk het nu echt. Ik heb constant een 'bedompt'gevoel in mijn hoofd en ben ook erg moe in de ochtend.

  Reactie
  #4

  Afbouwen van een SSRI moet zeer langzaam en vorozichtig geschieden, met miniscule dosisreducties per keer.
  Citalopram is beschikbaar als suspensievorm, deze is onontbeerlijk voor een veilige afbouw.

  Hier vind je meer info:
  http://antidepressantwithdrawal.info/nl/afbouwen.php

  Klaas

  Reactie
  #5

  Hoi Klaas,

  Fijn dat je reageert.
  Ik zit nu op 12,5 mg. Het gaat op zich wel redelijk. Heb af en toe wel wat dipjes, maar niet bijzonder.
  Wel ben ik nu heel erg moe, maar weet niet of dat van het afbouwen komt.

  Reactie
  #6

  Ben wel veel duizelig en moe. Ook af en toe depressieve gedachten en veel hoofdpijn. Desondanks is het nog wel te harden en wil ik nog niet teruggaan naar 20 mg

  Reactie
  #7

  Vanaf vandaag overgestapt op 10 mg. Had de laatste dagen wel wat negatieve gedachten. Zelfs fantasie├źn over (zelf)-moord. Deze gedachten kon ik wel rationaliseren. Ook spierpijn aan de kaken en een vreemd gevoel in mijn hoofd.

  Reactie
  #8

  Nu sinds 2 weken 8 mg cipramil. Zijn 4 druppels. Afgelopen dagen weer een schraal gevoel in mijn hoofd en wat depressief. Slaap heel intensief en droom veel. Ook vaak overdag het gevoel dat ik bijna flauwval, maar weet niet of dat gerelateerd is aan de Cipramil. Verder functioneer ik goed. Was eigenlijk van plan om morgen over te gaan op 6, maar ga nog een week of langer door op 8 mg.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Hai,

  Ik weet niet of dit forum nog bestaat want dit is de enige die ik kan vinden die niet zo lang geleden is.

  Ben zelf ook aan het minderen na echt 10 jaar citalopram 40mg. Pff ik vind het onwijs zwaar, ben ook nog maar 1,5 week bezig maar toch. Zit nu dus op 30mg en heb het idee dat alles weer terugkomt.

  Wil zo graag dat dit gaat slagen maar voor mijn zoontje en vriend is het ook niet echt leuk.

  Groetjes D.

  Reactie
  #10

  Beste D.,

  Ik kwam hier ook terecht, na veel gelezen te hebben op internet over Citalopram. En i.d.d. dit forum is het meest recentste. Ik was op zoek naar ervaringen van mensen die geruime tijd zijn gestopt. Wat ik jammer vindt, is dat diegene die dit topic is begonnen, niet verder is gegaan met schrijven. Vooral omdat juist wat erna gebeurt, hele waardevolle informatie bevat voor iedereen. Ik hoop dat het met deze persoon goed gaat, en dat het gelukt is.
  Misschien kan mijn verhaal je verder helpen. Op dit moment ben ik 4 maanden Citalopram vrij. Ik voel me op dit moment intern vreselijk, alsof mijn zenuwstelsel het ieder moment begeeft. In eerste instantie had ik de afgelopen maanden nog niet eens het verband gelegd tussen zonder en met citalopram. Op dit moment zit ik in een tweestrijd; weer beginnen of doorbijten. Er is veel geschreven hierover. En de meningen zijn enorm verdeeld. Het is uitsluitend pro of contra. Verhalen over de schade wat antidepressiva aan het lichaam toebrengt, of dat mensen ook na afbouwen en volledig stoppen, het zogenaamde paradoxaal ontwenningssyndroom krijgen. Dus soms weet je dus niet of het nog de nawee├źn zijn van de citalopram, of dat je weer je eigen persoonlijkheid terug krijgt als voorheen. Het schijnt dat de hersenen weer moeten "rebooten", dit proces kan kort zijn, maar ook lang, maanden, soms jaren. Meningen zijn hierover verdeeld. Ik ben nog steeds research aan het doen om tot een goede conclusie te komen. Er zijn mensen heel positief, en het heeft hen hun leven teruggeven. Men moet het alleen levenslang innemen. Het zijn de voordelen en nadelen die je voor jezelf moet afwegen. Voor mijzelf zal ik dat ook moeten doen, ga ik doorzetten, en blijft dit gruwelijke gevoel? Of gaat dit weg? Of ga ik toch weer beginnen, en heb ik een redelijk normaal leven dan? Wat gaat het met mijn lichaam doen als ik dit mijn leven lang inneem, wat doet het met mijn hersenen? Dit zijn retorische vragen. Ga op je eigen gevoel af, maar ga goed beslagen ten ijs. Weet waar je aan begint als je gaat stoppen. Dit moet je echt heel heel langzaam doen, trek er maanden voor uit. Mocht je nog vragen hebben, ik zal mijn best doen om ze te beantwoorden.
  Groetjes, Lara

  Reactie
  #11

  Hallo,

  Ik ben de topicstarter. Vandaag helaas weer moeten beginnen doordat ik uiteindelijk toch ben gescheiden.

  Het afbouwen heb ik destijds echt heel rustig gedaan en ging van wat ik mij er van kan herinneren vrij goed.

  Baal er wel van dat ik weer moet beginnen, maar voel me echt heel kut en alleen en slaap al maanden nauwelijks.
  Ben vandaag begonnen met 3 drupprld cipramil wat ongeveer gelijk staat aan 7mg citalopram.

  Reactie
  #12

  Vandaag de eerste dag van de tweede week en verhoogd naar 6 druppels wat gelijk staat aan 15mg citalopram.
  Eerste week ging redelijk. Wel af en toe depressieve gevoelens en gevoelens een ongelukkig door de eenzaamheid.

  Reactie
  #13

  5 dgn nu op 15 gram. Bijwermingen zijn nu vooral moe, maar wel beter slapen, en honger.
  Geen last van kaken of tintinus.

  Reactie
  #14

  ik ben net 5 dagen gestopt met 20 mg ik gebruik ze nu een half jaar maar ik heb ze weer ingenomen by my helpt het goed om me emoties niet te uiten en nadenken en naar die 5 dagen kwam het terug en dat is nu prcies wat ik niet wil ik voel me er happy by

  Reactie
  #15

  Hallo, ik ben nu sinds 5 dagen helemaal gestopt met citolampram, 2 jaar lang heb ik 30 milligram persdag geslikt. Sinds de afgelopen 3 maanden ben ik gaan afbouwen met 10 milligram per maand. Iedere maand dat ik minder innam werden de afkickverschijnselen wat sterker dit duurde ongeveer een week. (Misselijkheid en het bekende tintelen/schokken)

  Nou vanacht heb ik weer een zware paniek aanval gehad naar aanleiding van een nacht merrie, vervolgens kon ik niet meer het echte en het neppe onderscheiden. Ik zit te twijvelen om weer terug tegaan naar 10 milligram, of moet ik gwn hier doorheen, ik kan geen rust inbouwen want heb een zware baan in de horeca met wijnig pauze en langen dagen ik ben vandaag ziek naar huis gegaan omdat ik het niet trok, huilbuien en het onwerkelijke gevoel werden me teveel. Ik heb nu het gevoel dat ik terug bij af ben.. maar ik wil die troep echt niet meer slikken

  Reactie
Reageer op: Dagboek stoppen met Citalopram 20 mg
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief