morfine

  • #1

    Hallo,wat is het verschil tussen oxycodon en oxycontin. Ik krijg deze medicatie voor neuropathysche pijnen.

    Reageer
    #2

    Beste Jolanda,
    Oxycodon is een krachtig opioïde analgeticum, dat bereid wordt uit thebaïne.
    Oxycontin en Oxynorm zijn merknamen voor oxycodonpreparaten.

    Mag ik vragen wie deze medicatie heeft voorgeschreven?

    Wat is de pijn die je hebt? (waar b.v)

    Reageer
    #3

    Hallo. Ik had eerst oxycodon,moest stoppen ivm.met trage stoelgang en kreeg daarom oxycontin.Dit is voorgeschreven door een neuroloog ivm.pijnscheuten na twee borst-operaties(kanker)aan beide zijden.Ik gebruik nu 2 x 15 mg.maar het helpt nog niet echt Over 10 dgn.terug naar neuroloog .

    Reageer
    #4

    Beste Jolanda,
    Ik vrees dat de wisseling van Oxycodon naar Oxycontin niet veel verandering zal brengen want ook bij oxycontin is de meest voorkomende bijwerking dus verstopping. Hiervoor zou je in principe een laxeermiddel voor kunnen gebruiken. Lactulose bijvoorbeeld.

    Iets anders waar ik mij enigszins over verwonder is überhaupt de keuze voor oxycodonpreparaten door de neuroloog. Bij neuropathische pijn is het niet bepaald een voorkeurmiddel. Mede gelet op de zwaar verslavende eigenschappen. Maar ook omdat er speciale middelen tegen neuropathische pijn beschikbaar zijn. Voorbeelden hiervan zijn: Gabapentine, Pregabapentine en ook Amitriptyline. Ik zou hierover met de behandelend neuroloog praten.

    Persoonlijk zou ik voor een andere insteek kiezen. Er zijn pijnpoli´s (AZM Maastricht is zo´n voorbeeld) die gespecialiseerd zijn in postoperatieve neuropathie t.g.v.operatie´s door kanker. Voor deze patienten is er b.v. ook geen wachtlijst. De behandelend arts of huisarts kan hiervoor doorverwijzen en telefonisch een spoedconsult aanvragen.
    Maar dat is natuurlijk een keuze die je zelf moet maken.

    Reageer
    #5

    Hallo.De middelen die jij opnoemt,heb ik allemaal al gehad en zelfs de pijnpoli heb ik bezocht.Tramadol,codeine en injecties heb ik ook gehad,maar niets hielp helaas.Als de oxycontin straks omhoog gaat,is dat misschien de enige oplossing,hoop ik!

    Reageer
    #6

    Beste Jolanda,
    Dat is dan wel heel vervelend voor je. Dan kan ik inderdaad ook alleen voor hopen dat een verhoging van de oxycodon ( oxycontin) dan wel zal werken.

    Succes en sterkte.

    Reageer
    #7

    Is het verschil niet dat de oxycontin een merknaam is en oxycodon merkloos??

    Reageer
    #8

    De werkzame stof van Oxycontin is inderdaad Oxycodon.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Dacht dat oxycodon instant is. En oxycontin vertraagde afgave van hetzelfde product.

    Misschien eens bespreken met je arts of Targinact iets is.
    bevat eveneens oxycontin maar met een tweede stof die voor de stoelgang helpt.

    Reageer
    #10

    Targinact is in Nederland niet opgenomen in het geneesmiddelenvergoedingssysteem en moet dus zelf worden betaald. 60 stuks kosten ca € 204,00

    Reageer
    #11

    Vrees dat Jolande niet gebaat is met het verhogen van de dosis an sich. Dra wordt het plafond bereikt, is er gewenning, en dan helpt niets meer.

    Reageer
    #12

    Het ene middel is meestal kort werkend en andere langwerkend

    Reageer
    #13

    Oxycontin en oxinorm zijn beiden merknamen voor de stof oxycodone. 

    Ik gebruik al verschillende jaren 1 van beiden plus fentanyl.

    Dit wordt ook toegepast bij mensen met zenuwpijn. Ook nog in combinatie met een antidepressiva.

    Gabapentine haalt niets uit.

    Stoelgangproblemen kunnen idd optreden bij opiaten en morfine. Dit kan opgelost worden door het nemen van bv forlax, in combinatie met een vezelrijke voeding. Veel drinken is de boodschap. Anders is voorgaande nutteloos. Een wandeling (of andere sport, zwemmen bv) is ook belangrijk. Beweging helpt de darmperistaltiek.

     

    Reageer
    #14

    ik heb ook oxycontin en oxycodon voor zenuwenpijnen door meerdere rug operatie maar ik kan er niet van slapen heb alles al geprobeerd ook antidepressiva maar word er depressiever van en ben hele stukken kwijt als ik oxy slik

    Reageer
    #15

    Bij zowel Oxycontin als Oxynorm is de werkzame stof Oxycodon. In dat opzicht is het hetzelfde. Echter, Oxycontin heeft als kenmerk dat dit met gereguleerde afgifte werkt, dus dat je er een langere periode profijt van hebt, terwijl Oxynorm onmiddellijk werkt. Oxycontin mag je daarom ook niet doorbijten, Oxynorm wel.

    Inderdaad komt verstopping bij beide vormen voor.

    Reageer
Reageer op: morfine


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief