Alprazolam (afbouwen) en zwanger!

 • #1

  Hi mensen!

  Ik slik al 4 jaar lang alprazolam, 2MG. Ik ben in verwachting sinds augustus 2023, uitgerekend 8 mei 2024! Nu is er een hele hoop ophef geweest over alprazolamgebruik en zwangerschap.. Ik was al aangemeld bij een zorginstantie ivm mijn wens om af te bouwen van de alprazolam. Begin zwangerschap heb ik advies opgevolgd van artsen in NL die mij adviseerden absoluut niet af te bouwen van alprazolam tijdens de zwangerschap. Er is mij destijds verteld dat deze dosis alprazolam 'veilig' zou zijn tijdens zwangerschap. Ik ben wegens verhuizing overgestapt naar België ziekenhuis, om er achter te komen dat artsen daar een hele andere kijk hebben op mijn medicijngebruik waardoor zelfs veilig thuis is ingeschakeld. Ik heb heftige weken achter de rug doordat iedereen met vingers naar elkaar aan het wijzen was, ik ben weggezet als drugsverslaafde, moest mezelf maar zien te verantwoorden en niemand wou de verantwoordelijkheid meer nemen om medicatie voor te schrijven waardoor ik een aantal keer bijna zonder medicatie heb gezeten..

  Nu heb ik 2 weken geleden de bevestiging gekregen van gynaecoloog dat borstvoeding geen optie is na de bevalling ivm medicatie. Dit is begrijpelijk, maar breekt mijn hart.
  Ondertussen ben ik 32 weken zwanger en sinds vorige week begonnen met afbouwen. Op anderhalve week tijd ben ik van 2MG naar 0.5MG gegaan. (zonder hulp van professionals) Het doel is om volledig afgebouwd te zijn over 3 weken (of in ieder geval voor de bevalling!)… Sinds ik op 0.5 zit (sinds gisteren) ontzettend last van ontwenningsverschijnselen.

  Gaat dit te snel? Is dit veilig? Iemand tips? Huisarts of andere zorginstanties zijn hopeloos en ik wil namelijk wel heel graag dat dit lukt!

  (kindje is gezond en wel!)

  Reageer
  #2

  Je bouwt veel te snel af!
  "Er is mij destijds verteld dat deze dosis alprazolam 'veilig' zou zijn tijdens zwangerschap." en dat klopt nog steeds. Wel moet het kindje na de geboorte voor de zekerheid op tekenen van ademhalingsdepressie, voedingsproblemen en onthouding worden gecontroleerd.
  Onthoudingsverschijnselen tijdens het laatste trimester van de zwangerschap kunnen ook bij het ongeboren kindje problemen opleveren

  https://www.farmacotherapeutischkompas.nl/bladeren/preparaatteksten/a/alprazolam

  Reageer
  #3

  Er is een arts (psychiater) binnen het ziekenhuis die mij zelfs heeft verzocht om af te bouwen & volledig afgebouwd te zijn voor de bevalling.. En toch hoor eigenlijk elke arts zeggen over alprazolam en zwangerschap dat ze het allemaal niet weten.. Er is zo weinig over bekend!

  Er is inderdaad wel al afgesproken met ZH dat kindje -/+ 3 dagen word gemonitord en hij ook gecontroleerd word op alprazolam via urinetest! Wij mogen dan pas naar huis als alles er goed uit ziet.

  Iedereen trekt aan mij en ik ben door huisarts ook verzocht om af te bouwen, zij had een afbouwschema voor 6maanden, die ik zelf heb ingekort omdat ik graag borstvoeding wil geven..

  Reageer
  #4

  Bouw het dan in ieder geval rustiger af. Beter om nu eerst wat stabieler te worden op de dosering die je nu hebt alvorens een volgende stap te doen.

  Reageer
Reageer op: Alprazolam (afbouwen) en zwanger!


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief