Alprazolam (afbouwen) en zwanger!

  • #1

    Hi mensen!

    Ik slik al 4 jaar lang alprazolam, 2MG. Ik ben in verwachting sinds augustus 2023, uitgerekend 8 mei 2024! Nu is er een hele hoop ophef geweest over alprazolamgebruik en zwangerschap.. Ik was al aangemeld bij een zorginstantie ivm mijn wens om af te bouwen van de alprazolam. Begin zwangerschap heb ik advies opgevolgd van artsen in NL die mij adviseerden absoluut niet af te bouwen van alprazolam tijdens de zwangerschap. Er is mij destijds verteld dat deze dosis alprazolam 'veilig' zou zijn tijdens zwangerschap. Ik ben wegens verhuizing overgestapt naar België ziekenhuis, om er achter te komen dat artsen daar een hele andere kijk hebben op mijn medicijngebruik waardoor zelfs veilig thuis is ingeschakeld. Ik heb heftige weken achter de rug doordat iedereen met vingers naar elkaar aan het wijzen was, ik ben weggezet als drugsverslaafde, moest mezelf maar zien te verantwoorden en niemand wou de verantwoordelijkheid meer nemen om medicatie voor te schrijven waardoor ik een aantal keer bijna zonder medicatie heb gezeten..

    Nu heb ik 2 weken geleden de bevestiging gekregen van gynaecoloog dat borstvoeding geen optie is na de bevalling ivm medicatie. Dit is begrijpelijk, maar breekt mijn hart.
    Ondertussen ben ik 32 weken zwanger en sinds vorige week begonnen met afbouwen. Op anderhalve week tijd ben ik van 2MG naar 0.5MG gegaan. (zonder hulp van professionals) Het doel is om volledig afgebouwd te zijn over 3 weken (of in ieder geval voor de bevalling!)… Sinds ik op 0.5 zit (sinds gisteren) ontzettend last van ontwenningsverschijnselen.

    Gaat dit te snel? Is dit veilig? Iemand tips? Huisarts of andere zorginstanties zijn hopeloos en ik wil namelijk wel heel graag dat dit lukt!

    (kindje is gezond en wel!)

    Reageer
    #2

    Je bouwt veel te snel af!
    "Er is mij destijds verteld dat deze dosis alprazolam 'veilig' zou zijn tijdens zwangerschap." en dat klopt nog steeds. Wel moet het kindje na de geboorte voor de zekerheid op tekenen van ademhalingsdepressie, voedingsproblemen en onthouding worden gecontroleerd.
    Onthoudingsverschijnselen tijdens het laatste trimester van de zwangerschap kunnen ook bij het ongeboren kindje problemen opleveren

    https://www.farmacotherapeutischkompas.nl/bladeren/preparaatteksten/a/alprazolam

    Reageer
    #3

    Er is een arts (psychiater) binnen het ziekenhuis die mij zelfs heeft verzocht om af te bouwen & volledig afgebouwd te zijn voor de bevalling.. En toch hoor eigenlijk elke arts zeggen over alprazolam en zwangerschap dat ze het allemaal niet weten.. Er is zo weinig over bekend!

    Er is inderdaad wel al afgesproken met ZH dat kindje -/+ 3 dagen word gemonitord en hij ook gecontroleerd word op alprazolam via urinetest! Wij mogen dan pas naar huis als alles er goed uit ziet.

    Iedereen trekt aan mij en ik ben door huisarts ook verzocht om af te bouwen, zij had een afbouwschema voor 6maanden, die ik zelf heb ingekort omdat ik graag borstvoeding wil geven..

    Reageer
    #4

    Bouw het dan in ieder geval rustiger af. Beter om nu eerst wat stabieler te worden op de dosering die je nu hebt alvorens een volgende stap te doen.

    Reageer
    #5

    Ik neem Xanax al bijna zolang als het bestaat. Ik nam 6mg en heb me laten hospitaliseren om af e bouwen, ik spreek over bijna 20 jaar terug, toen was men inderdaad niet zo op de hoogte. Ik bouwde te snel af en faalde. Ik bleef vast op 1.5mg.
    Daarna heb ik zelf afgebouwd van 1.5 naar 1 maar ook véél te snel .
    Nu 2024 ben ik in een afbouwschema gestapt zonder valium. Dit gaat over één milligram.
    Het is de meest verschrikkelijk beproeving ooit ik ben al ruim 3 maand bezig in zeer minieme stappen over telkens 20 dagen en geloof me : ik voel het, ik beleef het en men ziet het.
    Het is in jullie beider belang dat je heel traag afbouwt en ik kan wel niet zwanger worden, maar ik zou dit niet doen tijdens een zwangerschap. De bijwerkingen zijn zo ernstig.
    Verder wat je zegt klopt ; er werd aan mij ook getrokken. Ik heb mij laten overhalen af te bouwen op basis van leugens.
    Het zou mààr drie maandjes duren. Vergeet het. Maak dààr maar zes van. Men zegt ook niets over de ernst van de onttrekking verschijnselen alsof we kinds zijn. Ik ben nu in de helft van de dosis. Ik was echt pissed off over de leugens. Dat men wil dat je afbouwt ok, ik heb me laten overhalen want wou er ook mee stoppen, maar niet op deze manier.
    Ik kon op een gegeven moment geeneens meer stappen...
    Het is dubbel. Ik doe verder. Wens je héél veel sterkte.

    Reageer
Reageer op: Alprazolam (afbouwen) en zwanger!


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief