Venlafaxine help alsjeblieft

 • #1

  Ik heb ruim van te voren nieuwe venlafaxine 75mg aangevraagd. Mijn dokter was op vakantie en het zou geregeld worden. Nu zit ik in de problemen omdat het nu op is.

  Ik zit op 75mg maar heb nog wel 150mg in de kast liggen. Kan ik de bolletjes tellen en splitten of mag dat absoluut niet? Ik krijg al last van afkick verschijnselen en moet vandaag de heledag werken

  Groet Daan

  Reageer
  #2

  Hoi,

  Je kunt het middel afbouwen door korrels uit de capsule te halen,dus dan zul je het voor nood ook op deze manier kunnen gebruiken.
  Heb je al geprobeerd of je via de huisartsenpost of jde weekendapotheek de juiste dosering zou kunnen krijgen?
  Wellicht kunnen die je het weekend door helpen

  Reageer
  #3

  Ik heb de balletjes geteld en gesplit van de 150mg. Ik voel me wel een beetje raar kan dat kloppen?

  Groetjes

  Reageer
  #4

  Je kunt na 1 dag nog geen afkickverschijnselen krijgen... Daar had je dus gisterochtend of donderdag dan achteraan moeten gaan
  Je kunt de bolletjes tellen en splitten. Je kunt ook de huisartsenpost bellen voor een recept en dat dan afhalen bij weekend apotheek

  Reageer
  #5

  Hoi Daan,

  Ik zou in dit geval gaan voor het idee van de huisartsen post, zeker omdat je huisarts dit naar alle waarschijnlijkheid na je vakantie voor gaat schrijven? Begrijp ik het goed?

  Als je verder af gaat bouwen denk aan taperingstrips, zeker als je op de 37,5 capsules uit zou komen.

  Succes.

  Reageer
  #6

  Hoi Daan,

  Venlafaxine heeft een korte tijd om te halveren en uit je lichaam te verdwijnen. Het is daarom in zekere zin een berucht middel om snel klachten te krijgen als je mindert.

  Ik zou als je tekort had tot aan maandag regelen dat je via de huisartsenpost een nieuw recept krijgt, dat je dan afhaalt in een 24 uurs apotheek.

  Reageer
Reageer op: Venlafaxine help alsjeblieft
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief