Darmklachten door equasym

 • #1

  Hi allemaal,

  Ik slik al een aantal jaar Equasym 36 MG tijdens mijn tentamenperiodes voor mijn concentratieproblemen.
  Op de bijsluiter staat dat ik deze voor het ontbijt moet slikken. Er staat ook dat diarree een mogelijke bijwerking is.

  Ik heb altijd ongeveer een uur na het slikken (als het begint in te werken) plotseling een hele erge drang om naar de wc te gaan. Vaak gaat dit ook gepaard met diarree.
  Als ik eenmaal ben geweest gaat het een tijdje goed, maar na een paar uur begint mijn buik toch weer te borrelen en is er gasvorming. Dit in combinatie met het feit dat je in het openbaar in een bibliotheek zit waar je ze niet kan laten gaan :), zorgt voor buikkramp. Deze gas gaat dan niet per se gepaard met de drang om naar de wc te moeten, al is dit soms ook het geval. Die drang voor de wc is wel echt vooral het eerste uur als hij begint in te werken, al heb ik het soms door de dag heen ook nog wel. Als ik de pillen niet slik ga ik niet meerdere keren per dag naar de wc met die reden.

  Is er een manier hoe ik dit effect kan verminderen (met name de diarree en gasvorming)?
  Ik merk niet per se verschil als ik het tegelijkertijd met mijn ontbijt slik. Zijn er misschien voedingsstoffen waar ik op moet letten met dit medicijngebruik, of kan ik misschien een ander middel krijgen van mijn huisarts die deze bijwerking kan verminderen?

  Alvast bedankt!

  Reageer
  #2

  Misschien zou je een wissel kunnen proberen naar de Concerta of het merkloze Methylfenidaat. De werkzame stof is hetzelfde, maar de hulp en vulmiddelen zijn verschillend. Wellicht zijn er dan minder bijwerkingen. Bespreek het met je arts

  Reageer
  #3

  Bedankt voor uw antwoord!

  Voordat ik aan Equasym begon heb ik meerdere andere merken geprobeerd, ook met korte afgifte. Deze hadden destijds niet het gewenste effect op mij (de kortwerkende tabletten gaven mij een hele hoge hartslag in rust, 155 bpm, en sommigen hadden geen effect op mijn concentratie). Echter, dit is allemaal een aantal jaren geleden dus wellicht dat ik er nu anders op reageer. Ik zal het bespreken met mijn arts, nogmaals dank!

  Reageer
  #4

  Vrijwel alle medicijnen werken ontregelend op je lichaam en denk ook aan het langetermijneffect. Negatief effect op je darmen simpel te stoppen door het middel niet te gebruiken. Dit soort middelen werkt onder andere ontregelend op je schildklierhormonen. en zeker als je schildklier neigt naar te snel. Voor concentratie zijn er betere manieren/middelen; te beginnen met voedingspatroon en bepaalde voedingssupplementen. Zo werken exorfinen in de voeding ontregelend.

  Reageer
  #5

  De Concerta, de neutrale Methylfenidaat, de Kinecteen zijn allemaal met gereguleerde afgifte net als de Equasym

  Reageer
Reageer op: Darmklachten door equasym
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief