Word ik dik van deze medi"/> Word ik dik van deze medicijnen? - Medische Forum - Dokter.nl

Word ik dik van deze medicijnen?

 • #1

  Hallo,

  Ik vroeg mij af of ik zwaarder kan worden van 1 van deze medicijnen? Het gaat om: diazepam 5 mg, metoprolo 25 mg, promethazine 25 mg, af en toe cetirizine 10 mg & Amitriptyline 20
  mg. Ik hoor graag welke van de medicijnen dikmakers zijn?

  Reageer
  #2

  In principe kunnen ze dat allemaal zijn. Maar vooral diazepam en Amitriptyline

  Reageer
  #3

  Zou dit ook een reden kunnen zijn waarom ik zo snel aankom? Ik kom namelijk bijna elk jaar 10 kilo aan. Ik schrik hier best wel van.. diëtiste heb ik al geprobeerd maar zonder resultaat.

  Reageer
  #4

  Het zou kunnen. Wat wel vaker voor komt, is dat mensen die deze medicijnen gebruiken ook anders gaan eten en drinken (minder gezond) en minder gaan bewegen

  Reageer
  #5

  En hoe kan dat? Ik merk wel dat ik super vaak honger heb.

  Reageer
  #6

  Ze hebben invloed op je spijsvertering, maar eten doe je zelf

  Reageer
  #7

  Ik heb vaak last van obstipatie. Laatst was de verstopping zo erg dat ik last kreeg van een darm koliek. Ik probeer nu regelmatig pruimen te eten op aanrader van de arts. Ik vind het heel lastig hoe ik ervoor kan zorgen dat ik niet meer ga aankomen.. Ik ben vrij beperkt in het eten en kan moeilijk bewegen. Ik eet aardig wat kaas op een dag en dit is natuurlijk ook niet heel erg gezond. Ik zit alleen met een ingewikkelde intolerantie.. wat ervoor zorgt dat ik weinig kan eten. Ik mag heel veel verschillende groenten en fruitsoorten niet eten. Ook veel zaden die goed zouden kunnen werken voor de spijsvertering mag ik allemaal niet hebben. Ik zoek
  Geregeld naar gezonden recepten maar eigenlijk alles mag ik niet.. heel simpel voorbeeld: een gekookt of gebakken ei dan mag ik alleen het eigeel hebben en nou dat is juist het ongezondste gedeelte. Afvallen lijkt soms op deze manier onmogelijk.

  Reageer
  #8

  Ga dan eens naar een diëtiste. Die kan daarbij helpen

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  3 van de 4 werken versuffend. Dat is sowieso al opvallend. Je zou denken dat 1 allergiepil voldoende is voor allergie maar om ook wat te dempen. Dan zou 1 allergiepil eraf kunnen en de diazepam ook.

  En dan moet daarbij ook nog metoprolol voorgeschreven worden? Bijzondere combi.

  Ik zou vooral inzetten op meer bewegen, dat ontspant ook.

  Reageer
  #10

  Ik slik diazepam en amitriptyline voor mijn hernia, dus nee dit kan niet weg gelaten worden. Ik slik promethazine voor mijn histamine intolerantie en ook zodat ik wat suf word voor het slapen. Cetrizine gebruik ik als ik bijvoorbeeld uit eten ga. Metoprolol slik ik voor mijn hart. Ik denk dat je eerst beter kunt vragen waarom iemand zulke medicijnen slikt. En ik heb dus geen angst of paniek stoornis of iets dergelijks. Bewegen gaat moeilijk.. Ik krijg hier inmiddels 2 keer in de week begeleiding bij.

  Diëtiste heb ik al eens geprobeerd, maar zelfs zij wist niets te bedenken verwegen mijn intolerantie.

  Reageer
  #11

  Wat is het voor een hernia? Kan er niets anders aan worden gedaan?

  Reageer
  #12

  Heb je al eens gehoord van Diamine Oxidase (DOA)? Dat schijnt effectief te zijn bij histamine intolerantie.
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6859183/

  Reageer
  #13

  Pittig toontje.

  Diazepam heeft absoluut geen indicatie bij een hernia. Dat weet elke arts.

  Amitryptiline is een antidepressivum dat ook wel bij chronische pijn wordt voorgeschreven. Niet een eerste keuze bij een hernia.

  2 middelen zijn voor een allergie. Ongebruikelijk.

  Een betablokker is een bloeddrukverlager. Ik heb nergens gezegd dat je die kunt stoppen, maar met zoveel dempers verwacht je al niet meteen dat die hoger blijft.

  Overigens is amitryptiline niet zo'n top keus bij een hartprobleem.

  Wederom: ik zou eens kijken naar meer bewegen ipv een oorzaak te zoeken bij de medicatie alleen.

  En misschien iets doen tegen de chronische pijn? Want dit zijn geen middelen die je voorschrijft bij een hernia. Zeker de diazepam is geen middel voor pijnstilling, en ook al kan het spieren tijdelijk wat ontspannen, het is met name verslavend.

  Reageer
  #14

  @Alias Deze ts komt mij bekend voor uit eerdere topics en dan valt het mij nu ook weer op dat het er op lijkt dat ze eigenlijk altijd opties die bedoeld zijn om te helpen,van de hand wijst.
  Het komt op mij dan over alsof ze een hulpvraag stelt,maar eigenlijk bevestiging zoekt dat haar probleem een oorzaak heeft die niet is op te lossen. Omdat alles wat er aangedragen wordt,voor haar niet uitvoerbaar is,in haar optiek tenminste

  Reageer
  #15

  Wauw, ik sta er van te kijken hoe jullie reageren. Ik denk dat ze in het Umc wel heel goed weten wat ze voorschrijven aan mij. Amitriptylne is ook voor zenuwpijn. Beta blokkers heb ik toch echt gekregen van de cardioloog. Echt ongelofelijk dat je mij gaat vertellen waarvoor alles bedoelt is en dan ook nog denkt dat je het beter weet dan een arts.

  Reageer
Reageer op: Word ik dik van deze medicijnen?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif