Kan ik antidepressiva aanvragen zonder naar een psycholoog te gaan?

  • #1

    Hi,

    Ik heb nu zo'n 1,5 last van een paniekstoornis, hiervoor ben ik naar de huisarts en psycholoog geweest, en na een tijdje ging het weer goed. Ook heb ik in deze periode antidepressiva geslikt, op advies van mijn huisarts.

    Het gaat nu helaas weer slecht, en de mensen om mij heen zeggen eigenlijk dat ik misschien weer met antidepressiva aan de gang moet. Dit is mijn situatie; ik ga sinds kort naar een soort coach/psycholoog die mij gaat helpen. Maar zij is geen onderdeel van de psychologen die bijv. bij de huisarts zitten. Kan ik dan alsnog antidepressiva aanvragen bij de huisarts?

    groetjes

    Reageer
    #2

    Hey,

    Het lijkt mij dat je deze vraag in eerste instantie met je psycholoog zou moeten bespreken. Want die krijgt niet het juiste beeld van hoe jij je voelt als je zomaar medicatie gaat slikken die je stemming beïnvloedt of bijwerkingen kan hebben waardoor je klachten in het begin kunnen verergeren.

    Als die dat ook binnen je behandeling vindt passen, kan ze je  huisarts vragen wat voor te schrijven.

    Ik zou dat zeker niet zonder haar medeweten doen omdat "anderen" denken dat jij daar baat bij hebt.

    Overleg zulke dingen altijd eerst met je behandelaar.

    Groetjes Suzan

    Reageer
Reageer op: Kan ik antidepressiva aanvragen zonder naar een psycholoog te gaan?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief