valium/diazepam

  • #1

    Hallo allemaal

    Zou het kwaad kunnen om ineens 15 mg valium te slikken i.v.m extreme paniek tijdens tandheelkundige ingreep. 10 mg werkt niet effectief genoeg na 1 keer proberen.
    Dit is een eenmalige ingreep en verder slik ik nooit geen valium.
    Tis maar voor 1 keer dus.

    Groetjes,
    Mary

    Reageer
    #2

    Lees eerst de bijsluiter. Hier staat vermeld wat de maximale toediening is. Ga nooit zelf experimenteren met medicijnen. Als je er niet uit komt neem dan kontakt met arts of apotheek.

    Reageer
    #3

    Probeer eens de narcosetandarts (alphen a/d rijn)...hoef je niet zelf dingen uit te proberen, maar je wordt gewoon medisch verantwoord onder narcose gebracht voor de ingreep!

    http://www.narcosetandarts.nl/

    Reageer
    #4

    Narcose tandarts... dat is echt het allerlaatste wat je doet hoor!
    dat is voor mensen die echt niet op een andere manier te helpen zijn. Narcose blijft een risico.
    je hebt ook nog tandartsen die goed met angstige patienten omgaan en je kunt gewoon iets plantaardigs slikken, gewoon de maximale dosis nemen, niet meer. Dat werkt goed. b.v. Plantival.
    sterkte Brenda

    Reageer
    #5

    Narcose gaat inderdaad iets te ver.
    Homeopatische middelen hebben geen enkele uitwerking op mij. Ik heb een aantal natuurlijke middelen geslikt en ik heb daar verder ook niet echt een betrouwbaar gevoel bij.
    Ik weet het.....valium blijft chemische rotzooi...maar ik heb daar meer vertrouwen in dan in homeopatische middelen.
    Ik probeer het gewoon met de dosis valium die voorgeschreven is.
    Bedankt voor de antwoorden.

    Reageer
    #6

    Brenda, als iemand het heeft over 'extreme paniek' bij een tandheelkundige ingreep en die daarvoor wil gaan experimenteren met een grote dosis valium dan denk ik dat je toch echt wel in aanmerking komt voor de narcosetandarts. Een 'normaal' mens gaat zo'n beetje knock out met 15mg valium. Bij de narcosetandarts ga je ook knock out, maar dit gebeurd dan in ieder geval medisch verantwoord en je wordt continu gecheckt door een anesthesioloog + assisent.

    Gezien de bewoording (extreme paniek) van Ehv heb ik op de narcosetandarts gewezen.

    Reageer
    #7

    Hoho ik was niet van plan om te experimenteren hoor.Er zijn mensen die bij 2 mg al knock out gaan en er zijn mensen die bij 20 mg pas knock out gaan.En sommige slikken dagelijks 40 mg.

    Ik vroeg alleen of die extra 5 mg kwaad kon.
    Misschien dat jullie daar ervaringen mee hadden zodat ik die kon lezen.

    Ik had al over de narcosetandarts gelezen en wie weet is het iets voor mij maar als ik (voor deze keer)angst een paar uur kan onderdrukken met valium, doe ik dat liever.

    Reageer
    #8

    Met experimenteren bedoel ik dat je zelf gaat kijken wat 15mg voor je doet zonder begeleiding van een arts of verpleegkundige.

    Uiteraard is het geheel aan jou om in te schatten of je dat wel of niet wilt doen!!

    Qua ervaringen kan ik je niet verder helpen, zoals je zelf ook al zegt, het is zeer persoonlijk hoe iemand reageert op valium!

    Ik kan me ook voorstellen dat je liever eerst andere manieren zoekt voordat je naar de narcosetandarts gaat, maar ik heb dit puur gezegd aan de hand van je bewoordingen van 'extreme paniek'....gewoon als hulpje, het is uiteraard je eigen keus of je daar wel of niet naar toegaat!

    Ik hoop in ieder geval dat - wat je ook doet - je de behandeling zonder al te veel paniek kan doorstaan!

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Dank je wel anoniem

    Reageer
    #10

    je kunt ook naar de huisarts gaan, probleem voorleggen en dan krijg je van hem wel iets dat goed werkt en wat veilig is.
    niet zelf dingen uitproberen.
    Succes Brenda

    Reageer
    #11

    Succes, gaat vast lukken!
    En als je je vantevoren nog even goed informeert, kun je misschien nog een ontspanninsgoefening doen voor en tijdens de behandeling.

    Reageer
    #13

    Voor een keer valium te gebruiken voor een bezoek aan die enge tandarts zou best wel kunnen ,als je nog nooit valium hebt genomen zou ik als er paniek ontstaat beginnen met 15 a 20 mg , dat is veel voor de eerste keer maar dan toch eenmalig,meld wel even aan je tandarts dat je dat genomen hebt

    Reageer
    #14

    Beste Ehv,

    Je vraagt of het voor jou mogelijk is om bij angstklachten voor tandartsbezoek Valium 15 mg te slikken. Je hebt het ook over de 'gebruikelijke' 10 mg. Je bent dus al bekend met de werking van Valium en weet uit ervaring dat 10 mg niet afdoende is. Een dosering van 10 - 20 mg Valium is geïndiceerd bij angstklachten. Vanuit dit perspectief is het dus veilig!

    Normaliter is het geen probleem om rustgevende medicatie te gebruiken bij dit soort angstklachten. Het verslavingsgevaar is bij dit soort incidenteel gebruik nihil. De keuze voor Valium in jouw specifieke geval vind ik echter wel wat vreemd. Schrijft je huisarts je dit voor? Valium is namelijk een benzodiazepine (is angstonderdrukkend / kalmerend medicijn) met een lange halfwaardetijd; het werkt wel een dag (en nog langer) lang! Deze lange werkingsduur kan gewenst zijn, maar dan wel in combinatie met ernstige en chronische angststoornissen die een permanente en langdurige sedatieve onderdrukking rechtvaardigen.

    Er bestaan ook benzodiazepines met een kortere halfwaardetijd, zoals bijvoorbeeld oxazepam (Seresta). Oxazepam heeft een werkingsduur van 6 - 10 uur en zou ik zelf voor een tandartsbezoek eerder voorschrijven. Een dosering van 50 mg. staat daarbij ongeveer gelijk aan 15 mg diazepam (Valium). Kun je dit wellicht bespreekbaar maken bij je huisarts of eventueel tandarts? We zouden er zelfs een soort 'consult' van kunnen maken, zodat je de weg naar de huis- of tandarts kunt overslaan:)

    Zorg wel (en dit geld bij alle rustgevende medicatie) dat je na je tandartsbezoek geen verplichtingen meer hebt en niet meer hoeft auto te rijden!!! Je beoordelings- en reactievermogen worden namelijk negatief beïnvloed. Drink beter ook geen alcohol in de eerste 24 - 72 uur na inname, omdat alcohol in combinatie met benzodiazepinen sterke reacties kan opwekken.

    Ik wens je alle succes bij de tandarts. Laat vooral iets weten!

    Reageer
    #15

    Hallo
    Valium of Xanax zijn de beste. Het zijn lichte stoffen.
    Soms neem ik een pil voor angst en stress.
    Ik ben niet verslaafd aan drugs, ik ga niet naar de dokter, ze willen niet behandeld en geanalyseerd worden. Ik heb het moeilijk met het gezin en de Valium helpt me.
    Moeilijk om deze pillen zonder recept te krijgen, dus ik koop zonder recept van een Europese apotheek freeviagranow.com . Bezorging per koerier is anoniem en het pakket arriveert voor 5 dagen. Het effect van Valium is ongeveer 8/12 uur in mijn geval.
    Naar mijn mening moet je voorzichtig zijn, misschien kun je andere oplossingen vinden en geen drugs gebruiken.

    Reageer
Reageer op: valium/diazepam


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief