Paroxetine afbouwen

 • #1

  Beste,

  Ik ben na 5 maanden 10mg paroxetine afgebouwd in 2 weken omdat ik er niet goed op ging nare sensaties en nare gedachtes. 9.5mg 9mg 8.5mg enz

  In het begin ging het wel goed 31 december het laatste stukje op.

  Nu is het 5 weken later en heb ik ernstige rondtrekkende pijnen alsof er een boormachine mijn botten ingaat voornamelijk bij mijn armen. Ook ervaar ik flinke stijfheid en spiertrekjes over het hele lijf wat op zijn beurt pijn veroorzaakt. Soms raak ik in een extreme kramp waar ik haast niet uitkom em veel pijn doet. Ik heb dit alles nooit gehad en weet zeker dat het door de Parox komt.

  Dokter en apotheker hebben het uiteraard allemaal nog nooit gehoord en zegt dat ik weer kan opbouwen als ik wil omdat ik misschien een stofje mis in mijn hersenen (onzin). Dit wil ik niet want ik heb er alleen maar ellende van gehad.

  Tevens ben ik niet depressief en heb ik geen angsten.
  Ik nam het tijdens mijn burnout om mijn gedachtes te bedaren en op een rij te krijgen dit is gelukt ik voel mij mentaal normaal maar mijn lichaam leid een eigen leven en ik kan nu niet werken door de pijnen en stijfheid.

  Heeft iemand tips? Is het van voorbijgaande aard? Krijg je je leven weer terug als je volhoud? Supplementen? Wie heeft hier wel verstand van? Want ik wil doorzetten anders ben ik zoiezo gedoemd. Ik wil hier nooit meer aan. Ik zou graag wat positieve ervaringen/verhalen horen.
  De oude fora s werken niet meer en hier zetten mensen alleen hun problemen op helaas zonder later te vermelden of het is verbeterd

  Ik stel hier de vraag omdat de artsen en hulppersonen waar je normaal naartoe gaat me allemaal stom aankijken alsof ik iets raars vertel.

  Ik hoor het graag en super bedankt alvast.

  Reageer
  #2

  Hey,

  Ik heb ook antidepressiva gehad terwijl ik niet depressief was en kreeg ook heel erg last van nare gedachtes,spier kramp en nog meer zenuw pijn dan ik al had.
  Dat kan dus wel degelijk en ligt niet aan jou!
  Ik had de bijwerkingen heel erg tijdens het opbouwen en weer nadat ik er mee gestopt was.

  Bij mij is uiteindelijk een flinke dosis diazepam erbij voorgeschreven. Ook enorm rotspul, maar het maakte het wel dragelijk.
  Liever wat van de wereld dan de bijwerkingen van de andere medicatie.

  Of voor jou iets dergelijks ook helpt, kan ik natuurlijk niet zeggen. Maar je bent in ieder geval niet de enige!!

  Sterkte, groetjes Suzan

  Reageer
  #3

  Oke toppie Suzan;)

  Ik ga dat ook proberen het is het proberen waard super bedankt voor je snelle antwoord.

  Reageer
  #4

  Graag gedaan, weet [email protected] het voelt....

  Hoop dat het bij jou ook werkt!

  Reageer
  #5

  Hoi Suzan,

   

  1 vraagje nog mocht je het nog lezen:)

   

  hoe lang en hoeveel heb je deze diazepam gebruikt ongeveer? ivm eventuele verslaving. Aangezien dit ook een verslavend middel is. Elke dag voor enkele weken?

   

  ik hoor het graag,

   

  groeten Gerben

  Reageer
  #6

  Mijn advies, drink veel water. Maar korte wandelingen buiten, eet vers fruit, groente. Eventueel kun je als aanvulling Omega 3 MOREPA nemen en gebruik ook magnesium Citraat. Dit sterkt het zenuwstelsel en is ook goed voor de spieren en bepaalde processen in het lichaam die nu mogelijk verstoord zouden kunnen zijn.

  Reageer
  #7

  Hoi,

  Ik heb het toen denk ik bij elkaar wel een bijna een jaar gebruikt, eerst een half jaar samen met de andere medicatie.
  Toen ik daar mee gestopt was, heb de diazepam nog een tijdje in een een lagere dosis gehad omdat ik heel veel spierspanning had, wat mijn rugklachten niet ten goede kwam.

  De dosis zou ik echt even met je arts overleggen, dat durf ik niet te zeggen,die was nogal zwaar bij mij. Omdat ik het ook voor de klachten had die ik door mijn rug had, en daar de bijwerkingen van de antidepressiva nog overheen. Ik heb een periode op 3x per dag 15 tot 20 mg gezeten voor ik geopereerd werd. Maar toen lag ik als een zombi op de bank, funktioneerde totaal niet meer.
  Dat moet je natuurlijk niet willen.
  Na de operatie, toen die pijn minder werd, kon ik de diazepam afbouwen en nam ik voor de nacht 5 mg. En dan was ik echt een nacht van 12 uur nodig om niet suf wakker te worden. En dan werkte het overdag voldoende na om de scherpe kantjes eraf te houden. En dat weer afgebouwd naar een half tabletje per keer.

  Je zou zowieso even met je arts kunnen overleggen om misschien eerst een minder sterk middel te proberen, Temazepam bijvoorbeeld. Dan kun je altijd nog de dosis opbouwen of naar iets sterkers overstappen.

  Groetjes Suzan

  Reageer
  #8

  Met volwaardige voeding en wat voedingssupplementen kan je het wat ondersteunen. Bij stress verbruikt je lichaam meer voedingsstoffen en medicijnen zorgen ook voor verlies van vitaminen en mineralen en andere stoffen. Antidepressiva onder andere aan Q10, vitamine B en magnesium. Antidepressiva zorgen ook voor minder aanmaak van melatonine. EEn orthomoleculair therapeut of kinesioloog an je adviseren. Gebruik zelf een natuurlijk middel voor de serotonineaanmaak maar dat mag niet samen met een antidepressivum. Is trouwens niet alleen als je depressief bent. Heb er zelf een gevoel van meer grip op dingen en beter slapen.
  Omdat medicijnen als het ware een schuifje in je lichaam verzetten, komt dat na stoppen lastig in de oorspronkelijke stand.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ik dank jullie allen van harte voor jullie antwoorden!
  Daar kan ik wat mee, groetjes GVR

  Reageer
  #10

  Ik heb zelf de bovengenoemde adviezen die ik gaf gebruikt om door de ontwenning van Effexor te komen. Een vergelijkbaar middel, in ieder geval als 't aankomt op de ontwenning.

  Succes en laat je niet klein krijgen alsjeblieft.

  Overigens wil ik persoonlijk geen tegenstrijdige antwoorden geven, maar persoonlijk zou ik terughoudend zijn met het gebruik van diazepam of andere uit de Pam familie, want daarmee geef je jezelf een pleister op een wond. De ontdekking verschijnselen proberen je namelijk ook iets te leren over je eigen lichaam én geest.

  Reageer
  #11

  @87

  Ik ben het absoluut met je eens hoor!

  Alleen ben je soms even een beetje hulp nodig om er door heen te komen.

  Zeker als je je lichamelijk dusdanig beroerd voelt dat je daar door het helemaal niet meer kan over zien.

  Zonder Pam is natuurlijk het beste,maar ik had het zonder absoluut niet gered,dat geef ik eerlijk toe.

  Groetjes Suzan

  Reageer
  #12

  Het gaat erom dat je niet verdwaald in 't gebruik van de Pam. Zolang je er een beetje grip op houdt, is er denk ik ook niks mis mee. Voor mij was dit echter op dat moment geen optie.

  Reageer
  #13

  Dankjewel voor je antwoord_87_,

   

  ik ga het eerst maar proberen met de supplementen Magnesium, Omega 3, 5HTP, GABA, VIT B en C allen van een goed merk.

   

  ik vind het erg naar dat er op veel websites staat overleg met de huisarts, maar de huisarts zegt alleen duurt 2 a 3 weken, verder heeft ze er nooit van gehoord. Zoals de meeste huisartsen denk ik. Ik kan er ook weer aan beginnen omdat ze denkt dat ik een stofje mis in mijn hersenen. Wat een onzin. Ik ben niet depri geen angst, alleen nare sensaties de gehele dag wat me natuurlijk wel somber maakt en wat angstig voor de toekomst.

   

  Ik ben inmiddels 6 weken verder en heb elke dag last van brandende/tintelende gevoelens in mijn lijf. ook staan de ene keer mijn benen strak dan weer mijn armen etc. waardoor ze vermoeid raken.

  Doordat de huisarts zeg het duurt maar 3 weken krijg ik juist weer de angst dat het niet meer over gaat.

  Maar goed non stop alle forums afneuzen etc heeft ook weinig zin daar stop ik maar mee.

  Ik luister naar jullie tips, en ga er maar vanuit dat het langer kan duren en dat het ooit stopt. De huisarts etc, heb ik niks aan en je kan eigenlijk bij niemand terecht hiermee dus ik moest wel op internet gaan zoeken.

   

  Ik ben jullie zeer dankbaar voor de tips. en Mochten er nog meer komen altijd welkom 🙂

   

   

  Reageer
  #14

  Heel veel sterkte!!💪

  Je staat er in elk geval positief in en dat is al het halve werk!

  Reageer
  #15

  Wie kan mij nog wat hoop inspreken.

   

  Ik ben nu 7 weken gestopt de ontwenning wordt niet minder en ik begin de hoop en de moed te verliezen. Heb anderhalf jaar een burnout gehad en ik merk nu dat het laatste half jaar de ellende die ik had niet door de burnout kwam maar door de paroxetine.

   

  Tintelingen, stroomsensaties in het, lijf etc.

   

  Nu afgebouwd na 4 a 5 maanden gebruikt in 2 weken (eigenlijk te snel achteraf) ik gebruikte maar 10 mg maar toch.

   

  Ik ga door een hel en zie geen verbetering.

   

  Elke ochtend wakker net een gloeiend gevoel in mijn gewrichten, al mijn zenuwen staan op scherp zodat het voelt alsof ik natte kleding aan heb. Soms voelt het alsof er een boormachine mijn armen ingaat ik trek het niet meer. En terug aan de medicatie is geen optie.

  Ik heb/had geen depressie maar ik begin de zin in het leven nu te verliezen ik heb al zolang doorgebeten. De huisarts (eigenlijk niemand kan iets doen) ik ben gewoon de lul doordat ik aan deze zooi begonnen ben. Ik heb het gevoel dat ik dit niet nog 3 maanden trek en als ik de verhalen lees kan het nog wel langer duren.

   

  Ben nu de wanhoop nabij en weet niet hoe ik verder moet. Als ik deze lichamelijke ellende niet had zou ik geen depressie/angst hebben dus dit komt echt niet daardoor maar ik word kapot gemaakt door deze sensaties.

   

  Mijn zenuwstelsel is helemaal in de war. Maar meer dan nog proberen door te bijten zit er helaas niet in denk ik

   

   

   

  Reageer
Reageer op: Paroxetine afbouwen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief