Afbouw olanzapine

 • #1

  Beste,

  Ik heb olanzapine gekregen voor psychotische klachten veroorzaakt door lorazepam (zeer zelden)
  Ben nu 1.5 week van de diazepam af (afgebouwd vrij snel ivm psychotische klachten) en kreeg olanzapine 7.5 mg omdat ik werkelijk niets kon filteren.
  Elk blaadje of elke schittering of schaduw viel mij op. Nu mocht ik naar 5mg en dat ging goed. Ik ben naar 3.75 mg gegaan en nu ben ik weer een stuk sneller angstig en vallen de filters sneller uit. Is dit normaal of moet ik terug naar 5 mg?

  Gr de oude

  Reageer
  #2

  Ik denk dat je een beetje te snel bent geweest. Ga terug naar 5 mg
  ben je in overleg met de arts naar 3,75 mg gegaan?

  Reageer
  #3

  In overleg naar 5 mg en eigen initiatief naar 3.75 mg.
  Ik lees zo veel verhalen dat die anti psychotica juist psychoses kan uitlokken. Heb verder geen verleden met psychoses. Vanaf wanneer en hoeveel geldt dat precies. Heb eerst 4 maanden 12.5 mg quetiapine geslikt en nu een maand olanzapine.
  Ik ben bang om afhankelijk te worden.

  Reageer
  #4

  Als je te snel afbouwt met dit soort middelen kun je daar dus behoorlijk veel last van hebben. Even kijken of ik alles goed op rijtje heb :
  Je had al psychische klachten want je had quetiapine....een antipsychotica. Van daaruit dan overgestapt op lorazepam. Een benzodiazepine. Dan kreeg je psychotische klachten en ging over naar diazepam ook een benzodiazepine, de klachten bleven aanhouden en nu heb je dan olanzapine, een antipsychotica.
  Klopt dat een beetje?
  Waarom ging je van quetiapine naar lorazepam?

  Reageer
  #5

  Het begon met een pam. Ik wilde stoppen met die pam en werdt psychotisch soort van omdat niemand mij verteld had dat je na 2.5 week moest afbouwen. (Halve of hele per nacht) ik kreeg toen lorazepam 4 x een halve en 12.5 mg quetiapine om te slapen. Toen ik van lorazepam af moest werdt ik omgezet naar diazepam. En later kreeg ik 7.5 mg olanzapine en kwam de quetiapine te vervallen. (Geen idee waarom ola ipv quetiapine)

  Reageer
  #6

  Wat een geschuif met die medicatie. ( daar kun jij verder niets aan doen)
  "Het begon met een pam." wat was hier de reden voor als ik vragen mag? ( Ik probeer even inzicht te krijgen wat de aanleiding was en de gevolgen van het wisselen van de medicijnen)

  Reageer
  #7

  Tintelingen aan 1 kant van mijn lichaam. Om toch nog te slapen. Had eigen bedrijf dus wel stress. Maar het verhaal is nog veel langer. Oxazepam begon het mee van de hap. Daarna stelde de huisarts voor om dat te blijven slikken omdat hij geen raad wist met mijn klachten. Na 2.5 week kwam ik via de hap nogmaals erachter dat het een virus kon zijn ivm zenuw gezicht. Ben l lysine gaan slikken en dat hielp. Stopte met oxazepam en toen begon de ellende. Ik ging psychotisch naar mijn huisarts met een raar gevoel in mijn achterhoofd. Kreeg lorazepam mee en citalopram. Na 8 dagen was mijn tinnitus 4 of 5x zo hard leek wel. Gestopt en daarna mirtazapine maar daar ging ik ook niet op. Quetiapine en lorazepam werdt het. En verder weet u al. Ben echt alle kanten op gegaan en ben zeer gevoelig voor medicijnen blijkbaar.

  Reageer
  #8

  Ik neem aan dat de tintelingen links zaten?

  "ben zeer gevoelig voor medicijnen blijkbaar" dat kan, maar zeker als je medicijnen krijgt die je misschien helemaal niet nodig had.

  Voor nu in ieder geval:
  neem dan nog 2 weken 5 mg totdat je daar een stabiel gevoel van hebt. Dan ga je naar 3,75mg

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ja de tintelingen zaten links! Hoe weet u dat? Ben nu wel benieuwd!

  Reageer
  #10

  Dat zal ik zo wel uitleggen.
  Eerst zou ik graag van je weten wat de "psychotische" klachten waren...

  Reageer
  #11

  je had in eerste instantie oxazepam gekregen. Hoe was dat gegaan? waarom stopte je daarmee?

  Reageer
  #12

  De psychotische klachten. Plaatjes zien van vooral vreemde dingen. Geen filter hebben van alles wat beweegt. Bang in het donker, met licht aan slapen. Niet alleen willen zijn. Alles door de lorazepam. Oxazepam werdt lora ivm apneu.

  Reageer
  #13

  "Oxazepam werdt lora ivm apneu" daar zie ik zo het nut niet van . Zal niet zoveel verschil maken.
  Je hebt een aantal klachten die mij aan iets anders doen denken. Stress, tintelingen, slapeloosheid, tinnitus.... Ik vermoed, dat er sprake was en is van een burn-out. Of in ieder geval hyperventilatie en wellicht paniekaanvallen. En dan heb je dus medicijnen gekregen die je niet had moeten krijgen. En ja, dan kun je wel wat psychotisch worden

  Doe eens de testen op:

  https://www.dokter.nl/hyperventilatietest/

  https://www.psyned.nl/zelftest/burnout-test/

  Reageer
  #14

  Dank je wel. Erg aardig van jullie. Ik zei al maanden dat ik van de pam af moest. Dit werd pas na een second opinion erkend en was binnen 1.5 dag geregeld (diazepam) van de lorazepam kwam ik niet af. Erg veel meegemaakt voor niks denk ik. Ook meerdere keren afkicken lora geprobeerd. Heb nu een soort trauma visueel lijkt wel. Er zit nu veel psychisch denk ik.

  Reageer
  #15

  De oxazepam in het begin was het probleem niet...maar alles wat daarna kwam.
  Doe de testen eens die ik stuurde

  Reageer
Reageer op: Afbouw olanzapine
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief