B12 injecties of b12 smelttabletten

 • #1

  Goedendag
  Ik zit met een dilemma. Ik krijg al jaren b12 injecties ivm tekorten. (6 maanden geleden hebben ze een keer mijn zenuw geraakt en is mijn arm deels gevoelloos geweest, nu eindelijk bijna over. Hoewel mijn huisarts beweerd dat dit niet kan maar dat terzijde)
  Ik kreeg vorige week een brief van de huisarts dat ze gaan stoppen met b12 injecties en dat we moeten overstappen op b12 pilletjes van de kruidvat. Nou ben ik geen pillenslikker (vergeet ze vaak en spuug ze uit) en ben het daar dus niet mee eens. (Heb er ook geen geld voor. Injecties worden wel vergoed) Dus ik heb aan stichting b12 tekort advies gevraagd. Deze zei dat de b12 van kruidvat slecht zijn ivm cyaan cobaline. En dat ik vitakruid combi 6000 p5p moest nemen. (Smelttablet) Maar die potjes kosten 26,-(en dan heb ik nog de goedkoopste op internet want prijzen verschillen tot 36,- voor 2 maanden) Hierin zit cobalamine, adenosyl en hydroxy i.c.m folaat b11) en p5p (b6)
  Ze zeiden dar injecties niet slecht waren maar dat dagelijkse inname wel beter is.
  Nou belt mijn huisarts me net op (had terugbel verzoek omdat ik wou weten wat er in de injecties zat en dat ik het er eigenlijk niet mee eens ben) En ze zei dat stichtinh b12 tekort een niet erkende instantie is en onzin is en dat kruidvat wel goed was ed... dus ik werd beetje boos omdat ze weet dat ik geen pillen wegkrijg en ik nu op kosten wordt gejaagd wat ik al niet heb. Maar ze wou weinig vertellen en begon meteen met ik ga niet in discussie, daar heb ik helemaal geen tijd voor. Dus kom maar injectie halen. Dus dat net ook gedaan. Maar vraag me nu wel af... wie heeft er nu gelijk? Stichting b12 tekort of me huisarts.
  Moet zeggen dat ik vaak alsnog moe ben ondanks injecties en dat er eigenlijk nooit gecontroleerd wordt. Laatste keer kwam ik b12 ijzer en foliumzuur tekort.
  Wie kan me helpen?

  Reageer
  #2

  Stichting b12 tekort heeft gelijk. Als jij een aangetoond tekort hebt dan mogen ze het injecteren niet stop zetten. Daarnaast vraag ik mij af waarom jij de injecties in de arm krijgt, want dat is niet de juiste wijze. Ze moeten intramuculair in het bil gezet worden. Heb je niet iemand in je kennissen kring die verpleger of verzorgende ig is die jou de injectie kan geven? Ik heb zelf ook al jaren tekort. Ik kan nu ook niet bij de huisarts terecht ivm corona nu zet mijn schoonzus de injecties.

  Als je toch overweegt smelttabletten te gaan gebruiken dan kan je het beste die van vitamin NOW 2 actieve vormen van b12.

  Reageer
  #3

  Ja, als aanvulling, als je toch smelttabletten neemt dan methylcobalomine, dat hoeft niet meer gemethyleerd te worden.

  Reageer
  #4

  Een intramusculaire injectie kan ook in de arm of in het been worden gezet.

  Reageer
  #5

  hallo tante ik heb u verhaal gelezen en u bent niet de enige ik heb het zelfde meegemaakt ik kan door het raken van een zenuw in me bil al 11 jaar niet meer pijn vrij zitten lopen staan of liggen en ook steeds te horen krijgen van artsen (specialisten)is onmogelijk maar ik zit met de ellende en zo n opluchting dat ik niet gek ben en het wel degelijk kan en ben elke x weer bang en word totaal niet serieus genomen.ik kan u niet verder helpen want ik vecht al 21 jaar voor erkenning en ik heb nu pas dit forum gevonden.misschien heeft u nog tips voor mij want het is dood vermoeiend en frusterend om tegen artsen te vechten terwijl jezelf weet dat je klachten niet tussen je oren zitten ondanks dat dat me de afgelopen 10 jaar steeds weer vertelt word er is blijkbaar nog steeds geen onderzoek  gedaan naar langdurig b12 te kort .

  Reageer
Reageer op: B12 injecties of b12 smelttabletten
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief