Mirtazepine

 • #1

  Hallo, ik heb mirtazepine van de huisarts gekregen voor slaapproblemen. Promethazine werkte niet echt meer. Nu is het zo de 1e week niet auto rijden, of zware machines besturen. En na de 1 e week na inname 13 uur niks besturen. Is dit altijd zo strikt genomen want ik heb geen zin om dit al om 5 uur in de middag te nemen. Ik moet 6 uur in de ochtend weg naar het werk.

  Reactie
  #2

  ja, het dient zo strikt genomen te worden...

  Reactie
  #3

  Het is alleen een beetje vreemd, dat de huisarts mirtazapine voorshrijft voor alleen maar slaapproblemen...

  Reactie
  #4

  Een medicijn doet  niets aan de oorzaken, zoals je voedingspatroon en tekorten aan bepaalde voedingsstoffen. Medicijnen zorgen ook voor verliezen aan vitaminen en mineralen in je lichaam. Slaap zelf, na jaren slecht slapen weer prima door te zorgen voor betere voeding en wat voedingssupplementen. Stofjes als serotonine en melatonine kan je lichaam namelijk prima zelf aanmaken uit tryptofaan, samen met diverse vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren. Verdiep je er maar eens in. Gebruik zelf onder andere 5htp. Overigens zorgt electrosmog van onze moderne apparatuur en wifi voor ontregeling van de melatoninehuishouding.

  Reactie
  #5

  Ben het er volledig mee eens dat het voorschrijven van Mirtazapine bij slaapproblemen anzig nog al vreemd is. Een bijwerking van Mirtazapine kan notabene slapeloosheid zijn.

  Reactie
  #6

  Ik had al meerdere slaapmiddelen gebruikt, zoals temazepam maar daar wilde ik vanaf, te verslavend. Toen promethazine, maar dat werkte ook niet meer. Vandaar de huisarts mirtazepine ging proberen in een hele lage dosering. Het kwam allemaal door het niet kunnen inslapen zonder schokjes in mijn lichaam te krijgen. Huisarts dacht eerst plmd maar dat was het ook niet. Ik slaap met dit middel wel aardig, maar de 13 uur na inname vind ik wel lang, voordat je weer op zware machines mag rijden.

  Reactie
  #7

  @Dennis, de slaapkwaliteit kan je verbeteren door te zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel, door te zorgen voor complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment. Ook diverse vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren kunnen helpen allerlei hormonen en neurotransmitters in balans te krijgen. Medicijnen zorgen voor verliezen aan vitaminen en mineralen. Benzo's en sommige andere medicijnen remmen de aanmaak van melatonine.

  Reactie
Reageer op: Mirtazepine
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief