Kruidvat vitamine pillen goed of niet?

  • #1

    heey, ik heb al een tijdje last van vage llachten en heb hjervoor al verschillende onderzoeken voor gedaan. Ook bloedonderzoek waarbij de dokter zei dat mijn vitamine b wat aan de lage kant was. Maar eigenlijk hebben ze nog altijd niets gevonden om problemen over te hebben. Nu denk ik toch na wat googlen dat ik misschien vitamine b12 tekort heb. Zou dit helpen als ik pilletjes daarvoor neem uit kruidvat? Of zijn vitaminepillen uit het kruidvat niet goed?

    Reageer
    #2

    Verantwoorde, evenwichtige voeding, voldoende ontspanning, slaap maar ook genoeg beweging, zullen meer baat hebben dan een vitamine pil. Houd eens een dagboek bij van hoe je dagen eruit zien, om inzichtelijk te krijgen hoe veel activiteiten je verricht en hoeveel ontspanning en beweging je neemt.

    Reageer
    #3

    Het feit dat je al een poos niet lekker in je vel zit, los je niet op met een pil. Dit vraagt om kritisch te kijken naar bovengenoemde en ook je voeding.

    Reageer
    #4

    Het begint met evenwichtige voeding, met complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment. Wat aanvulling kan goed zijn. Dan zou ik liever kiezen voor producten van de vitaminezaak, die vaak beter van samenstelling zijn. Ik heb zelf een Multi van AOV. In een Multi zit weinig magnesium dus dat kan je beter los nemen. Vitamine B12 neem je het beste op uit een injectie of zuigtabletten. Zuigtabletten het beste in de vorm van methylcobalamine en/of adenosylcobalamine. Die vind je niet of nauwelijks bij de drogist maar bij een vitaminezaak. Nog beter is het om, naast doktersbezoek ook eens naar een natuurgenezer te gaan; iemand die kijkt naar je voedingspatroon, tekorten die je niet via bloedonderzoek kan meten, darmflora, evt candida enz.

    Reageer
Reageer op: Kruidvat vitamine pillen goed of niet?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief