Bijwerkingen metronidazol of virusje?

 • #1

  Hallo,

  Afgelopen donderdag begonnen met een metronidazol kuur van 10 dagen tegen een darmparasiet. 500mg 3x per dag. Nu heb ik natuurlijk goed de bijsluiter gelezen en gezien dat er een aantal bijwerkingen zijn. Donderdag avond na het eten en vlak voor slapen gaan(opadvies van apotheker) een tablet ingenomen met een beetje water. Ik merkte geen enkele bijwerkingen. De volgende dag werd ik verkouden wakker en de hele dag heb ik dit gehad samen met keelpijn. Ook gewoon 3 tabletten deze dag genomen. Tijdens dit inmenen gewoon kunnen eten en geen misselijkheid. Deze nacht wakkergeworden met koorts en overgegeven. De misselijkheid is echter wel een bijwerking. De volgende dag nog 2x overgegeven en paar x diaree (niks kunnen eten in ochtend). Ik heb toen ook geen tabletten ingenomen ivm het overgeven. Nu aan het einde van de dag geen misselijkheid meer en kan gewoon nog eten. Alleen ben ik nog verkouden en heb hoofdpijn. Nu vraag ik me af of ik nu weer gewoon de kuur moet oppakken. Zelf denk ik namelijk per toeval een virusje heb opgepikt. Is het verstandig mijn kuur weer op te pakken?

  Reactie
  #2

  U had eigenlijk niet moeten stoppen met innemen.

  U moet het direct weer oppakken en de volledige kuur afmaken, anders geraakt u die parasiet niet kwijt. Neem de niet ingenomen dosis aan het eind alsnog in (verleng de kuur).  Neem liever nog contact op met de huisarts om de kuur (verder) te verlengen. U heeft de kuur immers onderbroken. Als u de parasiet niet kwijt bent na de kuur moet u weer helemaal opnieuw beginnen.

  Reactie
  #3

  Als je van de parasiet af wilt, zou dat wel verstandig zijn. Als de misselijkheid nou weer terug komt, ga dan wel even trug naar de huisarts

  Reactie
  #4

  Dank jullie wel voor de reacties.

  Ik ben gelijk weer begonnen met de kuur. De niet ingenomen tabletten moet ik na de kuur nog innemen. ( dit is 1 dag: 3 tabletten volgens HA) Ik ben nu ook niet meer misselijk als ik de tabletten neem. Mijn Huisarts heeft ook verteld dat het lichaam soms even moet wennen.

   

  Reactie
Reageer op: Bijwerkingen metronidazol of virusje?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief