Paroxetine persoonlijke ervaring

 • #1

  Beste mensen,

  Graag zou ik mijn verhaal kwijt willen, nadat ik eerder dit jaar paroxetine heb gebruikt. Eerder had ik altijd al last van het onbekende en straatvrees enz. Na therapie en op heel veel eigen kracht had ik dit over de jaren overwonnen (ik ben nu 25 jaar en ik strijd hier al vanaf mijn 12de mee). Alles gaat nu goed alleen op vakantie en/of een weekend weg lukt mij nog niet, omdat mijn zus en moeder ook al aan de SSRI medicijnen zitten dachten wij dat ik toch misschien door dit medicijn dat zetje in de rug kreeg om dit te overwinnen. Na het veel nadenken en twijfelen ben ik toch naar de huisarts gegaan in verband met dit probleem en de huisarts schreef mij het medicijn "Paroxetine 20mg" voor, hij had hier veel goede ervaringen mee en dacht dat dit mij wel zou helpen.

  Op 13 mei ben ik begonnen met het slikken van dit medicijn en na 5 dagen dit medicijn geslikt te hebben werd ik midden in de nacht wakker en alles tintelde, ik moest zweten als een bezetene, geen controle over mijn lichaam alsof ik zeg maar een zombie was, ik dacht serieus dat ik dood ging. Na 5-10 minuten moest ik overgeven waarna ik weer wat opknapte, maar 30 minuten later kreeg ik weer een paniekaanval/hyperventilatie en alles herhaalde zich weer en dit kwam in totaal 3 keer achter elkaar.

  Op 18 mei gebeld met de huisarts en ik had de schrik goed te pakken en ik wou gelijk stoppen met dit medicijn en omdat ik dit pas 5 dagen had geslikt vroeg ik of ik gelijk kon stoppen en dat kon wel volgens de huisarts. Eerst volgende dagen ziek gemeld van mijn werk want ik was helemaal kapot geestelijk zowel lichamelijk. Slapen ging zeer slecht ik durfde niet meer naar bed omdat ik bang was dat ik het weer zou krijgen, er moest een nachtlampje aan en de deur moest open blijven.

  De maandag erop ben ik toch weer naar mijn werk gegaan en alles ging wel redelijk, totdat ik voor mijn werk op de klus moest. Die ochtend begon ik helemaal in paniek te raken en begon ik allemaal scenario's te bedenken wat er allemaal fout kon gaan.(wat ik vroeger ook allemaal had). Die dag ook maar ziek gemeld.

  De 2de week ging nog slechter ik durfde niet meer naar mijn werk toe, waar ik al 3 jaar lang kwam. Met veel moeite toch erheen gegaan en de dag vol gemaakt, dit nog een aantal dagen gedaan. Toen kwam dat moment weer dat ik op de klus moest, met veel pijn en moeite die kant op gegaan. Eenmaal daar ging het wel redelijk maar na ongeveer 1 uur begon ik opeens te hyperventileren, wat ik eerder nog nooit had gehad. Mijn werkzaamheden wel afgekregen en daarna weer na de zaak gegaan, maar ik kon mij niet meer concentreren en maar ziek naar huis gegaan. Dit gebeurde nog een aantal keer waarna ik met mijn leidinggevende in overleg ging en ik de komende tijd alleen maar werkzaamheden op de zaak ging doen.

  3e - 5e week: Slapen ging nog steeds zeer slecht, ik deed wel steeds verder de deur dicht om mijzelf wel uit te blijven dagen, maar het lampje bleef wel aan. Overdag heel erg dromerig en een heel naar gevoel, continu tintelende armen, stroomstoten in je hoofd. Af en toe midden in de nacht wakker worden met hyperventilatie.

  6e week: Slapen ging nog steeds zeer slecht. Deze week ging ik voor het eerst weer op de klus, alles ging die dag wel redelijk. Overdag heel erg dromerig en een heel naar gevoel, continu tintelende armen.

  7e - 8e week: Slapen ging redelijk, de deur was nu wel dicht maar het lampje was nog wel aan. In deze weken was ik wel verschrikkelijk duizelig de hele dag, en zo gauw als ik ging liggen begon ik mij verschrikkelijk naar te voelen, dus maar zittend proberen te slapen.

  9e week: Slapen gaat steeds beter, de deur en het lampje zijn nu ook uit. Af en toe had ik nog wel is een dag die zeer k*t was. De duizeligheid was nu wel voorbij maar als ik ging liggen om te slapen werd kwam het weer opspelen, maar na een aantal minuten was het weer weg.

  10e week: In deze week werd ik in de nacht nog een keer wakker met hyperventilatie, waarna ik wat research had gedaan. Voordat ik dit medicijn begon te slikken sportte ik 4 dagen in de week en nam ik magnesium/zink/vitamine B6 als supplement. Maar sinds die eerste nacht heb ik geen medicijn meer aangeraakt en ik las dat serotonine word aangemaakt mede door deze "ingrediƫnten" en ik las dat hyperventilatie ontstaat door een tekort aan serotonine. Dus ik met vol goede moed weer aan de magnesium zodat de aanmaak van serotonine ondersteund word.

  11e week: Deze week voel ik mij super, ik heb af en toe nog wel is een zo'n momentje. Ik sport nu weer 2 keer in de week, maar merk wel dat ik mij nog niet goed kan inspannen. Slapen gaat goed, voordat ik in slaap val krijg ik nog wel is zo'n stroomstoot in mijn hoofd, maar gelukkig blijft het daarbij.

  Dus al met al een helse periode die ik heb doorstaan, het gaat nu steeds beter. Ik zou toch voordat je eraan denkt om een SSRI te nemen om toch eerst in therapie te gaan of naar supplementen zoals 5-HTP of magnesium te kijken.

  Dit wou ik even kwijt aan die gene die misschien wel het zelfde heeft gehad of nu heeft.

  Gr. Erik

  Reageer
Reageer op: Paroxetine persoonlijke ervaring
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief