Bacterie in de maag, maagbacterie

  • #1

    Een half jaar geleden ongeveer werd na een bloedonderzoek een bacterie in mijn maag geconstateerd. Ik heb tot nu toe twee keer antibiotica gehad en mijn uitslag is weer positief. De bacterie is niet weg te pesten met antibiotica. Ik heb er wel een wat gevoelige maag door gekregen, alles wat ik eet, voel ik nog lang hoog in mijn keel zitten en maagzuur. Omdat ik heel gezond eet, snap ik niet waarom de bacterie blijft en niet te verhelpen is met de antibiotica. Ik ben erg bang voor maagkanker terwijl mijn huisarts zei dat de bacterie zo schadelijk niet is. Maar..., hoe erg is het?

    Reageer
    #2

    waarschijnlijk niet de goede antibioticakuur gekregen, praat nog eens met de specialist, je hebt nog steed klachten dus gewoon terug gaan.
    Bacterie heeft niets te maken met kanker, kan wel een maagzweer veroorzaken dus neem het serieus en ga terug naar de huisarts, oog zijn er tabletjes voor de maagklachten.
    Sterkte! Brenda

    Reageer
    #3

    hoi
    ik heb het zelfde meegemaakt met de bloedtest
    dat ik ook die bacterie gehad ik heb toen een kuur gehad met 3 pillen op een dag die zaten aan 1 strip vast 7 dagen lang daarna was ik er van af die gevoelige maag waar je nu last van hebt is dat de bacterie niet weg is volgens mij ik had ook zo een pijn en maagzuur vooral als ik iets gegeten had verging ik van de pijn vooral een patatje iets vets maar heb nu nergens last meer van ik hoop dat jij ook die kuur kan krijgen 3 pillen zijn het en er zit 1 hele grote bij en de andere 2 vallen wel mee ik hoop dat je er gauw van af bent ik weet hoeveel last je hebt sterkte gr silvia

    Reageer
    #4

    ik krijg geen bloedonderzoek maar moet ontlasting laten onderzoeken weet iemand waarom dat is

    Reageer
    #5

    Bij faecesonderzoek (ontlastingonderzoek) wordt onder andere de kleur, de structuur en de samenstelling van ontlasting onderzocht. Hiermee kunnen bijvoorbeeld verteringsproblemen aangetoond worden, bijvoorbeeld door de zuurgraad (pH), het gehalte van zetmeel, vezels en vet in de ontlasting te meten. Een hoog vetgehalte kan bijvoorbeeld wijzen op problemen met de galwegen of de alvleesklier. Andere ziekten van het spijsverteringskanaal die met behulp van een faecesonderzoek aangetoond zouden kunnen worden zijn voorbeeld een ontsteking van het maagslijmvlies door de bacterie de Helicobacter Pylori, of infecties met parasieten.

    Reageer
    #6

    [b]kaat schrijft:[/b]
    [quote]ik krijg geen bloedonderzoek maar moet ontlasting laten onderzoeken weet iemand waarom dat is[/quote]

    hoi ik moet dat ook doen maar ik dacht eerst dat het onzin is maar nu ik dit lees ga ik zekker terug naar de dokter om die pottjes te halen voor de onderzoek
    want ik wil echt van me misselijkheid weg..pff word gek ervan

    Reageer
    #7

    Dat lijkt mij niet onverstandig! Laat je weten hoe het verder gaat met je?

    Reageer
    #8

    hoelang werkt pantopac nog na??

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hallo lotgenoten,

    Ik heb tot nu toe alweer 3 keer Pantopac gehad tegen de maagbacterie.
    De eerste keer was ruim 5 jaar geleden. Omdat ik toen de klachten nog niet herkende ben ik heel lang mee doorgelopen. De 2de keer wist ik al snel waar de pijn vandaan kwam. De huisarts zei nog dat het niet mogelijk was omdat de maagbacterie dan levenslang weg zou moeten blijven, maar helaas... ik had gelijk! Dat was 3 jaar na de eerste keer.
    De derde keer dat de bacterie de kop weer opstak was nog sneller, namelijk na 10 maanden. Het was afgelopen september. Nu ruim 3 maanden later heb ik bloed laten prikken om te kijken of de antibioticakuur eindelijk zijn werk heeft gedaan maar ik heb er hard hoofd in! Sinds 2 weken heb ik weer vage pijnklachten. Als expert op dit gebied herken ik ze meteen.

    Volgende week krijg ik bloeduislag en weet niet hoe verder.
    Heeft iemand van jullie ook zo'n hardnekkige maagbacterie gehad? Hoe ernstig kan het zijn en hoe kom ik er vanaf???

    Cat

    Reageer
    #10

    is een maagbacterie besmettelijk?cgy

    Reageer
    #11

    De maagbacterie heet ook wel de Helicobacter Pylori. Hij is overdraagbaar van mens tot mens, maar de overdracht is vaak niet heel succesvol. Ongeveer 10-20% van de mensen heeft de bacterie. Er is een kleine kans op maagkanker. Behandeling is vaak met twee soorten antibiotica en een zuurremmer. Ik weet inderdaad dat er relatief veel mensen zijn die deze bacterie hebben, maar erg gealarmeerd raken artsen er niet van. Als je er klachten van hebt, is het wel vervelend. Bespreek dan met je huisarts wat je eraan kan doen!

    Reageer
    #13

    is een maagbacterie altijd de Helicobacter Pylori bacterie?? En die is overdraagbaar van mens op mens wordt er gezegd. Ik heb nu een maag bacterie, dus ben ik een gevaar voor mijn man en medemens? Mijn zwager ligt in het ziekenhuis met darm kanker. Volgens mij nu niet verstandig om bij hem op bezoek te gaan. Hoe denkt u hierover.

    Reageer
    #14

    Een maagbacterie hoeft niet altijd de Helicobacter te zijn.
    De bacterie is niet erg besmettelijk maar kan via de mond worden overgedragen. Overleg even met het verplegend personeel in het ziekenhuis.

    Reageer
    #15

    Ik heb maagademblaastedt gehad ik kon kiezen tussen die test en ontlastingtest in ontlasting kunnen ze ook zien of er bactierie in je maag zit gr.

    Reageer
Reageer op: Bacterie in de maag, maagbacterie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief