Oorzaak oprispingen

  • #1

    Goedendag,
    Ik ben Stef en ik ben 18 jaar.
    Ik was vorige week vrijdag langs de huisarts geweest voor verschillende klachten, waaronder donkerbruine/zwarte ontlasting, buikpijn, maagzuur, een opgezette buik en misselijkheid. De huisarts vertelde me dat het waarschijnlijk een maagdarm-infectie was en raadde me aan om niet te roken, te letten op mijn voeding en terug te komen na een week wanneer er nog steeds geen verbetering was.
    Nu is het een week verder en heb ik in deze week 2x zachte donkerbruine/zwarte ontlasting gehad met afwisselende stoelgang (diarree, verstopping en dunne, lichtbruine ontlasting. Ook heb ik nog steeds last van constante buikpijn en misselijkheid.
    Ik heb hiervoor vanmorgen een afspraak gemaakt en ben vanmiddag langs de huisarts geweest. Ik vond de zachte donkerbruine/zwarte (meer richting zwart) zeer alarmerend.
    De huisarts had stethoscoop op mijn buik gelegd, om te horen of er iets mis was,
    en hoorde dat mijn maag/darmen vrij weinig deden. Vanwege het feit dat het al een week verder is, nam hij aan dat het een verstopping (obstipatie) is en mijn infectie is verdwenen. Wat volgens hem buikpijn, misselijkheid en een moeilijke stoelgang kan veroorzaken. Hij vertelde me dat door de obstipatie mijn ontlasting hard en zeer donkerbruin kan zijn, vanwege het vocht wat eruit wordt getrokken. Hij heeft me Macrogol en Electrolyten voorgeschreven zodat mijn stoelgang beter op gang zal komen. Nu is mijn ontlasting niet hard en donkerbruin, maar zacht en meer richting zwart. Is dit mogelijk bij obstipatie en zou ik me druk moeten maken?

    m.v.g,
    Stef

    Reageer
    #2

    Ik wil hierbij toevoegen dat op internet staat dat oprispingen helemaal niet horen bij obstipatie, maar ik heb hier zeer veel last van. Is dit normaal?

    m.v.g,
    Stef

    Reageer
    #3

    Ik denk dat je je over de ontlasting op zicht niet zoveel zorgen hoeft te maken. Bij obstipatie kan dat alle kanten uit gaan. gebruik even enkele dagen de Macrogol en de electrolyten. als de klachten dan nog steeds aanhouden,ga dan terug naar de huisarts en vraag om een ontlastingsonderzoek. Ik denk dat je daarnaast ook wat maagklachten hebt.

    Reageer
Reageer op: Oorzaak oprispingen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief