Oranje ontlasting

 • #1

  ik heb sinds een aantal maanden vage maar pijnlijke buikklachten. Ik heb ervoor in het ziekenhuis gelegen en hier ben ik voornamelijk onder behandeling geweest bij de uroloog. Deze kon echt niets vinden en heeft me naar huis gestuurd. Ze hebben wel een foto gemaakt van de galblaas en de alvleesklier , die zagen er normaal uit. Ook de bloedwaardes gaven geen afwijking. Maar hoe kan het dan dat mijn ontlasting fel oranje gekleurd is. En zo vettig is dat ik het nauwelijks van de pot af krijg. Ik eet geen vis en ik eet geen wortelen. Plus is dit een kleur oranje dat zo fel is dat het bijna licht geeft. Herkent iemand dit?

  Reageer
  #2

  Oranje ontlasting wordt het veelvuldigst veroorzaakt door vis; meestal gerookt of gebakken. Veel mensen zijn dan ook gerustgesteld te vernemen dat een oranje stoelgang “slechts” door onverteerbare visvetten wordt veroorzaakt. Vetdiarree kan overigens ook in de hand worden gewerkt door andere vormen van malabsorptie waarbij de opname van vetten door de darmwand verstoord is. Zo zijn er mensen die slecht reageren op frituurolie, melkvet in zuivel (kaas, yoghurt e.a.), visvetten in gerookte makreel, paling of pangasius, onverzadigde vetten in noten of stoffen in medicamenten tegen darmverstopping c.q. obstipatie.
  Ook bacteriele infecties en aandoeningen van de dunne darm en coeliakie kunnen oranje ontlasting veroorzaken.

  Reageer
  #3

  Bedankt voor uw reactie. Ik lust echter geen vis en eet dit dan ook niet. Niet gerookt, gekookt, gebakken of gefrituurd. Het is echt plots gekomen zonder ik ineens anders ben gaan eten? Maar misschien idd toch een infectie dan. Ik blijg het vreemd vinden dat ze ook ik het ziekenhuis niks kunnen vinden.

  Reageer
  #4

  Het zou inderdaad een infectie kunnen zijn. Maar dat zou dan d.m.v. een ontlastingsonderzoek onderzocht kunnen worden.

  Reageer
  #5

  Ik heb sinds vanmorgen oranje ontlasting. Ik schrok ervan!
  Beetje vaag gevoel in de buikstreek en vandaag paar keer wat duizelig of het gevoel te gaan flauwvallen.
  Zit dus nu op internet te lijken war dit kan zijn.
  Lees ik opeens dit verhaal.
  Hoe is dit afgelopen en wat had u???

  Reageer
  #6

  @Joke Het topic is uit 2015,daar komt vast geen reactie meer op.
  Als je je zorgen maakt,kun je beter gewoon even je huisarts of huisartsenpost bellen.
  Daar heb je maar aan dan online zoeken,zonder onderzoek zal de juiste oorzaak waarschijnlijk niet echt duidelijk worden en word je alleen maar ongeruster omdat Google altijd van het ergste uit gaat.....

  Reageer
Reageer op: Oranje ontlasting
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief