Darmklachten in combinatie met rugklachten

  • #1

    Hoi,

    Ik loop al sinds een halfjaar rond met rare darmklachten. Ik heb altijd al last gehad van mijn darmen en mijn huisarts stelde vast: PDS syndroom. Veel vezels etc.
    Sinds januari heb ik plotseling meer last van mijn darmen maar nu doet mijn rug ook mee. Ik sta 's ochtend ook op met een stijve rug en dit blijft de hele tijd aanwezig. Ook de zijkanten van mijn buik zijn stijfjes. Ik heb verder steken op verschillende plekken in de buik en voel deze soms ook in mijn rug. Ik heb verder geen bloed of veel slijm bij de ontlasting. Ik had laatst weer wel een propgevoel bij mijn endeldarm. Ik krijg er steeds meer vage klachten bij die dan opeens weer verdwijnen en een week erna net zo hard terug kunnen komen. Mijn eetlust is verder ook niet veranderd. Iemand enig idee of dit nog PDS is of toch iets anders kan zijn? Mijn huisarts schuift het nog steeds op PDS syndroom af maar ik begin nu toch te twijfelen....helemaal door die rare rugklachten erbij.

    Reageer
    #2

    Dat is moeilijk te zeggen zo.
    Misschien toch goed dat er eens goed naar je rug wordt gekeken. Ga dus toch weer terug naar je huisarts

    Reageer
    #3

    Hey,

    Bij mij hetzelfde probleem, het zat al tot in mijn nek helemaal vast. De stress en pijn dat je darmen ervaren is op je rug geslagen. Mijn buik voelt ook heel hard en ik heb vaak last (diarree, lucht, steken).
    Ik ben naar een osteopaat gegaan, en hij heeft heel mijn rug en nek weer vrijgemaakt. Een osteopaat kijkt ook verder dan enkel het probleem waarvoor je langskomt, houdt rekening met andere verbindingen, bv rug en darmen.
    Nu zijn we op zoek naar een dieet dat voor me zou passen, waardoor mijn darmen beter gaan functioneren.
    Ik ben ook bij de dokter geweest en zij heeft allerlei testen gedaan waaruit niets specifiek gebleken is, maar geen allergieën hebben kan wel betekenen dat je intolerant bent voor bepaalde voedingsmiddelen.
    Blijf niet zitten met je probleem, zo'n darmen zijn heel vervelend, en als er iets niet klopt moet er een oplossing gezocht worden!
    Ik raad je aan om een osteopaat op te zoeken, ga ook nog eens langs bij je dokter maar die geeft vaak middeltjes om pijn te bestrijden ipv voorkomen.

    Groetjes
    Lisa

    Reageer
    #4

    Hadden jullie deze klachten de gehele dag door?

    Reageer
    #5

    na een week ziekenhuis voor onderzoeken van de darmen bleek er geen probleem te zijn,nu enkele weken verder heb ik bijna dagelijks krampen in de buik,soms moeilijke stoelgang dan weer niet ,winderige toestanden enzomeer ,niet te doen en dan blijkt alles in orde te zijn ???

    Reageer
    #6

    candida

    Reageer
    #7

    @Cary, vooral zorgen voor oplosbare vezels. Ook voldoende gezonde vetten. Ook factoren als candida, zoals vorige reageerder stelt maar ook bijvoorbeeld te weinig maagzuur, tekorten aan bepaalde voedingsstoffen enz. Voor advies op maat misschien naar een natuurgenezer.

    Reageer
    #8

    Als ervaringsdeskundige kan ik je vertellen dat de medische wetenschap soms nog voor veel raadsels staan. Het feit dat er niets wordt gevonden bij een endoscopie wil niet zeggen dat er geen onderliggend probleem is.

    Een verstoorde darmflora is lastig te behandelen, dat moet het lichaam zelf doen. Kan soms maanden duren voordat er weer een juiste balans is. De patient maakt zich enorme zorgen omdat verstoorde darm-flora ook krampen kan geven, pijn en slijm bij de ontlasting.

    Na een jaar te hebben aangemodderd, incl ruglkachten te hebben gekregen, ben ik zelf maar eens wat gaan experimenteren met homeopatische middelen.

     

    Wat bij mij goed werkt is elke ochtend een bak yoghurt met een schep colonclean (10 euro bij kruidvat). Zitten bulkvezels in, brengt je darm weer in balans lijkt. Een glas lauw water met iberogast (20 druppels). Zo start ik mijn dag.

    Ik vermijd zo veel mogelijk verder lastig te verteren voedsel, bepaalde groenten, heel pittig eten en vetten.

    Verder; laatste tip... probeer er zo min mogelijk aan te denken, want ook stress kan op je darmen slaan. Het blijft dan een circel waar je in zit. Als je je echt zorgen maakt, dwing dan bij je HA een verwijzing af. Colonscopie laten uitvoeren, en je weet meteen of er een poliep o.i.d. zit.

    Mijn MDL arts zei dat 9 v.d 10 patienten medisch gezien niets mankeert... behalve een verstoorde darmflora en een verhoogde stress factor wat kan leiden tot psychosomatische klachten.

     

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik heb al jarenlang last van mijn buik. Pijn linksonder in mijn buik, veel lucht en wisselend diaree. Daarbij ook veel rugpijn.Aangezien ik in de zorg werk gaf ik daar de schuld aan. Bezocht regelmatig de fysio en een shiatsutherapeut. Sinds kort is gebleken dat ik lactose intolerant ben. Ik eet geen melkproducten en al mijn klachten zijn verdwenen.

    Reageer
    #10

    had precies het zelfde. In de maanden daarop kwamen daar ook nog eens gewrichtspijnen, hoofdpijn, moeheid, nachtzweten en lichte koorts bij inspanning bij. Uiteindelijk was het een lactose intolerantie. Binnen een week nadat ik stopte met lactose ,”waren alle klachten weg. Dokters weten trouwens niets van dit soort dingen, ik heb het zelf moeten ontdekken.

    Reageer
    #11

    Noten en zaden kunnen ook klachten geven van de darmen ook anale jeuk.

    Hierdoor kreeg ik last van onderrud been en bil(ischias).

     

    Reageer
Reageer op: Darmklachten in combinatie met rugklachten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief