Candida albicans

  • #1

    Via de consumentenoplossing van dit MG lab en advies heb ik een ontlastingstest laten uitvoeren voor mogelijke verklaring van mijn Prikkelbare Darmsyndroom klachten. De test toont een lage PH waarde, aanwezigheid van veel zetmeel en Candida Albicans (1,2E4). Met mijn MDL-arts heb ik de test ook doorgesproken en besproken het advies in de test opgenomen van Nystatine. De MDL-arts geeft aan dat deze Candida Albicans niet erkent (http://www.mlds.nl/ziekten/158/candida-albicans-infectie-met/) en weigert dus het antibioticum voor te schrijven. Candida zou alleen voorkomen bij mensen die een chemokuur hebben ondergaan.

    1. Herkent iemand dit?
    2. Zijn er ervaringslotgenoten? Hoe hebben die het opgelost?
    3. Heeft iemand suggesties hiermee om te gaan?

    Reageer
    #2

    Misschien moet je een andere MDL arts gaan zoeken voor een second opinion.
    Overigens is Nystatine geen antibioticum. Dat zou ook niet goed zijn bij een candida infectie

    Reageer
    #3

    Hallo,

    Toevallig heb ik vandaag een zelfde vraag geplaats.ik heb 40.000 gistcellen. Ondertussen heb ik nog wat testen extra aangevraagd. Ik weet niet of ik contact met u kan opnemen via mail. Dan kan ik eventueel wat tips geven hoe ik de gistcellen heb laten afnemen. M v g kay

    Reageer
    #4

    Goed ik zal even zeggen wat ik heb gedaan om de klachten te verminderen. Je kan dit proberen, maar ik weet niet zeker wat wel helpt en wat niet. Ik heb zelf veel onderzoek gedaan naar candida en welke middelen er tegen kunnen werken. ook heb ik contact gehad met een goede kennis van mij die onderzoek doet naar PDS en ziekte van crohn. hij gaf zelf aan dat nystatine of fluconazol goed werkt, maar doktoren zijn vaak lastig over te halen om deze medicatie voor te schrijven. Ik heb zelf overigens een test aangevraagd bij bloedwaardentest.nl, namelijk de viavitalis voedselintolerantie test. Deze test controleert ook op gevoeligheid voor candida.
    Ik heb de volgende middelen gevonden die kunnen werken tegen een candida infectie:

    Candida diëet volgen(geen suikers, gisten en melkproducten behalve biogarde yoghurt).
    Caprylzuur
    probiotica
    Kurkuma
    knoflooktabletten
    B50 tabletten voor darmherstel

    Dit zijn de dingen die ik geprobeert heb en ze lijken goed te werken tegen de klachten, maar de candida is nog niet geheel weg.(Binnen anderhalve maand van 40.000 cellen naar 1000 cellen per gram ontlasting).

    ook kun je nog het volgende proberen:

    Molkosan
    Psylliumvezels
    Grapefruit extract
    chlorella

    Deze heb ik zelf nog niet geprobeerd, maar ik ben nu nog in afwachting van mijn laatste onderzoeken.

    Hopelijk heb je hier iets aan,

    M.v.g. Kay

    Reageer
    #5

    Even een opmerking:

    Candida zal nooit helemaal weggaan. Het zijn namelijk lichaamseigen gisten die een functie hebben. Het gaat om de hoogte waarin deze gist wordt aangetroffen.

    Reageer
    #6

    Je hebt helemaal gelijk tandor , maar toen ik stopte met het dieet namen de gistcellen en klachten na verloop van tijd weer toe.

    M.v.g. kay

    Reageer
    #7

    Dank voor de reacties.

    @Kay:

    - Candida dieet heb ik geprobeerd in afstemming met een dietist. Achteraf wel twijfel of dit juist was

    - Heb zelf nu Volcolon voorgeschreven gekregen. Helpt iets qua ontlasting, maar doet weinig tegen klachten (vermoeidheid, enz)

    - Grapefruit mag ik niet hebben in verband met artorvastatine. Er is ook een hoog cholesterol geconstateerd. Oorzaak onbekend. Komt niet in de familie voor.

    - Verder komt er nog een verhoogd MMA naar voren. 5x zo hoog en een laag normaalwaarde VitB12. Injecties hebben weinig effect op de klachten. Verzadigd wel het bloed met actieve vitamine B12.

    Al met al veel items gerelateerd aan de dunne darm. Samen met het ontlastingsonderzoek en aanslag op de tong lijkt Candida toch op te tellen.

    Ga eens me verdiepen in die bloedtest en hoe dat werkt.

    Reageer
    #8

    Het is inderdaad vreemd dat de MMA verhoogd is en de B12 verlaagd. Ik neem aan dat ze ook getest hebben op Lever en alvleesklier waarden?

    Ik snap niet waarom er zoveel problemen voorkomen bij candida infecties. Het is natuurlijk waar dat een gegeneraliseerde candida infectie bijna niet voorkomt en meestal bij ernstig zieke mensen voorkomt. Daarentegen zijn er genoeg testen om een candida infectie vast te stellen, dus waarom accepteert de huisarts dit dan niet.

    Mijn dokter zei het zelfde voordat ik erachter kwam dat ik candida had. "candida infectie komt alleen voor bij ernstige diabetus, kanker en Hiv patiënten" , natuurlijk zeer fijn om dit te weten als daarna blijkt dat ik een candida infectie heb.

    Maar goed, ik heb zelf ook nog een amylase test aangevraagd(enzym dat zetmeel hoort af te breken) omdat mijn zetmeel gehalte ook veel te hoog was. En daarnaast nog een Iga,Igg en igm test om te kijken of er misschien toch iets anders meespeelt.

    Ik ga er van uit dat je al hebt gelezen over een lekkend darm syndroom (overigens ook niet officieel erkend), maar toch vind ik dan een erkend laboratorium die dit kan testen.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ja er is getest op leverwaarden. Eigenlijk was dat het begin. De GGT waarde schommelde tussen de 80 - 225. Sinds ik atorvastatine gebruik lijkt er een dalende trend te zijn. Helaas is nooit vastgesteld dat ie onder de 50 weer ligt sinds het gebruik van atorvastatine.

    In 2005 was de waarde ook geprikt. Toen netjes 36...

    Reageer
    #10

    Candida in de mond. Candidose van het mondslijmvlies. Is dat dit?

    Bijlagen:
    Reageer
    #11

    Aanvullend

    Bijlagen:
    Reageer
    #12

    Ik zou het zo niet kunnen zeggen. Het lijkt niet meteen op een schimmelinfectie

    Reageer
    #13

    Heb een belangrijke vraag. Als je lang candida hebt. Zo'n beetje 30 jaar als ik terug kijk naar de klachten die ik heb gehad met verdwijnen en weer komen, kan je dan ook gewicht verliezen door candida? Ik ben nu in de laatste 4 jaar bijna 20 kilo afgevallen en voel me steeds zwakker worden. En alles word maar dunner, zelfs me voeten. Is dat mogelijk?

    Reageer
    #14

    Dat is niet erg waarschijnlijk. Ik neem aan dat je natuurlijk ook al bjn de huisarts bent geweest met deze klachten, wat zei die ervan?

    Reageer
    #15

    Ja heb al wat onderzoeken gehad in die 4 jaar. 4 jaar geleden een echo van boven en onderbuik, een ct scan, ik heb precies 2 jaar geleden op de ic gelegen met corona. 27 dagen aan de beademing gelegen, daarna herstel afdeling. In die tijd ook röntgenfoto's gemaakt, en ct scans. Als er iets ernstigs was geweest hadden ze dat wel gezien denk ik.
    Ik heb zelf nog een mri full bodyscan laten maken en 2 weken na de mri nog een ct scan in het ziekenhuis, allebei met contrastvloeistof. Ik weet niet wat er aan de hand is. Ik heb de laatste ct ook nog laten beoordelen door een ander ziekenhuis bij de internist. Die internist heeft ook nog bloedonderzoek gedaan. Heb tussendoor ook nog een bevolkingsonderzoek gehad weer in een ander ziekenhuis omdatnik ontlasting op had gestuurd, omdat er bloed was geconstateerd. Heb daar een oproep voor gehad voor een coloscopie voor de dikke darm. Kwam ook niks uit. Maar ik voel me zo raar en altijd moe. Me huid is ook zo dun geworden omdat ik zo afgevallen ben. En het hangt allemaal ook zo die huid. Ik snap er niks van allemaal. Heb bijna constant pijn aan de linker zij en aan me rug en schouderbladeren en nek. Ook veel last van hoofdpijn. En wat ik zei in me vorige bericht,zelfs me voeten zijn afgevallen. Heel gek allemaal. Bij verschillende bloedonderzoeken die afweken waren, rdw waarden, vitaminen d was te laag, vitamine b12 was 186, Ld was 1x hoog 295 maar bij de volgende onderzoek was hij weer 166. En zink was te hoog. Dit is zo even uit me hoofd, die waardes. Maar wat is jou idee hier achter?

    Reageer
Reageer op: Candida albicans


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief