Al langer dan 2 weken diarree

  • #1

    Beste forumgenoten,

    Ruim twee weken geleden kreeg ik plotseling diarree en buikkrampen. In de eerste week ben ik een paar dagen thuis geweest, maar na 3 dagen kon ik wel weer aan het werk. Koorts heb ik helemaal niet gehad, evenals braken en misselijkheid.
    Na een week ben ik naar de huisarts geweest en die liet mijn ontlasting op kweek zetten. Hier kwam echter niks uit. In de tweede week gingen de klachten over, behalve de diarree. Vooral snachts moest ik er regelmatig een paar keer uit.
    Er is toen een bloedonderzoek gedaan, maar ook hieruit bleek dat al mijn bloedwaardes prima in orde waren.
    Nu heb ik al meer dan twee weken diarree, niet echt waterdun, meer brijig en meerdere keren per dag ( zo n 6-7 keer )
    De huisarts zegt dat het nog heel goed een buikgriep kan zijn. Verder voel ik me prima, niet moe, geen koorts, niet misselijk. Komt iemand dit bekend voor? Ik heb dit nog nooit zo lang gehad.

    Reageer
    #2

    De nasleep van een buikgriep zou kunnen maar 3 weken is wel lang.
    Gebruik je medicijnen? Is er iets aan je voedingspatroon veranderd? Heb je onlangs een dieet gevolgd of ben je andere dingen gaan eten of drinken?

    Reageer
    #3

    Ik ben geen andere dingen gaan eten en gebruik ook geen medicijnen. Op zaterdag had ik nergens last van, op zondag begon het ineens.
    Hiervoor heb ik in juni een voedselvergiftiging opgelopen (campylobacter). Deze is helemaal genezen met een antibioticum.
    Heb echt geen flauw idee in welke richting ik moet denken, misschien dat het de nasleep van een buikgriep is. Als het iets ernstigers zou zijn had ik toch wel meerdere klachten moeten hebben? Lees verschillende dingen op internet. De huisarts zei dat als het na 4 weken nog niet over was, ik een doorverwijzing zou krijgen naar een internist/mdl arts.

    Reageer
    #4

    Dan zal het waarschijnlijk toch een nasleep van de buikgriep zijn.
    Even afwachten dan maar...

    Reageer
    #5

    Inmiddels een verwijzing naar de internist gekregen. Over een paar weken kan ik daar terecht. Diarree blijft maar aanhouden, vooral snachts. Zeer irritant! Ook kom ik wel eens stukjes onverteerd voedsel en wat slijm tegen. Voeding lijkt geen rol te spelen.
    Verder nergens last van, af en toe wat lichte krampen maar dat is alleen op het moment dat ik naar het toilet moet. Herkennen meer mensen zich in deze klachten? Zo ja, wat was jullie uitslag?

    Reageer
    #6

    Mijn dochtertje ligt sinds maandag in het ziekhuis met een darmvirus. Ik bleef dus bij haar overnachten in het ziekenhuis. Ik had wel al een paar dagen last van een zeer gezwollen buik. En plots deze nacht diarree, zeer dun. Als bruin water. Wel buikkrampen en veel last van flatulentie maar geen maagpijn of misselijk ook geen hoofdpijn ofzo. Wel heb ik continu honger.

    Reageer
    #7

    Komt overeen met wat ik heb. Nog maar hopen dat het binnenkort vanzelf weer over gaat!

    Reageer
    #8

    Ben er nu ongeveer vanaf. In totaal 3 weken dunne ontlasting gehad. Waarschijnlijk toch een virus dan.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    ik heb sinds oudjaar dat ik steeds leegloop
    ik dacht op buikgriep maar voelde me niet ziek
    een week later de dokter gebeld en zei dat ik af moest wachten
    nu bijna 2 weken later nog steeds aan de diaree
    morgen de dokter maar weer bellen

    Reageer
    #10

    Inderdaad de dokter bellen en gelijk om een ontlastingsonderzoek vragen.

    Reageer
    #11

    Ik heb nu ook al 2 weken diaree.eerste week na t eten in zwitserland is t begonnen.31 x per dag na de wc .was net olie.
    Nu na 2 weken inderdaad wat vaster maar de ontlasting is niet mormaal en gaat gepaard
    Met heftige buikkrampen.ben bang smorgens voor ik met de hond ga wandelen om eerst iets te eten.en wacht maar dat ik trug ben dan weet ik zeker dat ik na wc kan gaan.

    Reageer
    #12

    Ik heb nu ook 2 weken ondertussen diarree.. en vele buikkrampen.  Ik voel me niet ziek ofzo alleen de buikkrampen zijn behoorlijk pijnlijk. Ik had via mijn buren diarree remmers gehad loperamide. Dit werkt even een paar uurtjes en daarna beginnen de buikkrampen en diarree weer..  vorig jaar ben ik getest op de ziekte van crohn vanwege dat mijn vader dit heeft. Ik heb dat gelukkig niet geven ze aan.  Mijn buikkrampen gaan zo hard tekeer dat als er mensen bij mij zijn het gewoon letterlijk kunnen horen..  ik schaam me daar erg voor.. ik hoop zo dat dit snel over is..

    Reageer
    #13

    hier het zelfde e .. over 2 weken diaree gekregen gelijk water 3 dagen en dan nog diaree maar iets vaster .. maandag ineens ziek misselijk buikkrampen terug hevige diaree .. Dokter geweest heeft ook niks gevonden nu nog steeds diaree en rommel buik pff maar ik heb een gastrol bypas  ik merkte dee morgen op dat ik 5 kilo kwijt ben en de mensen op mijn werk zeggen dat ik slecht eruit zie precies wat aan verzwakken ik eet of drink iets en moet wc e pff .. wat kan dat toch zijn

    Reageer
    #14

    Als dit zo blijft aanhouden, ga dan wel terug naar de huisarts of maak een afspraak bij de MDL-arts. Ik neem aan dat je nog steeds onder behandeling bent?

    Reageer
    #15

    Ik heb nu ruim 3 week last van diaree heb vandaag kweek laten maken ben ook zweer benieuwd wat het kan zijn.. voel me veder goed alleen als ik na xe wc moet krijg ik krampen en borrel buik wat kan dit zijn?? Gebruik veder geen medicijnem of ben op dieeet

    Reageer
Reageer op: Al langer dan 2 weken diarree


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief