Kan een ontsteking bij anus verdere lichamelijke problemen geven?

  • #1

    Hallo,

    Zo'n drie jaar terug had ik een dikke bult zitten bij mijn anus, die veel pijn deed. Omdat ik vaker last van aambeien heb gehad, wist ik dat dit dat niet was. Ik ben hier toen ook voor naar de huisarts geweest en die zij ook dat het geen aambei was en kreeg er een rustgevend zalfje voor. Op een gegeven moment is de bult "leeg gaan lopen" wat voornamelijk bloed gaf. Sinds die tijd heb ik alleen maar jeuk en vaak bloed bij ontlasting (helderrood, komt van de wond) en een onaangename, vieze geur.
    Ik heb in de tussentijd wel een endoscopie gehad met als uitkomst spastische darm, maar verder niet over de wond gehad.
    Omdat ik hier al zolang mee rondloop en omdat ik last heb gekregen van andere lichamelijke problemen zoals eczeem, vermoeidheid en haaruitval vroeg ik me af of de mogelijkheid bestaat dat een ontsteking (of een onbehandeld iets) ervoor kan zorgen dat ik me steeds zieker voel worden?

    Reageer
    #2

    Een woekerende ontsteking kan inderdaad voor nogal al wat problemen zorgen. Ik begrijp niet zo goed dat er niets over is gezegd tijdens de endoscopie.

    Ik zou toch naar de huisarts gaan en een verwijzing vragen.

    Reageer
Reageer op: Kan een ontsteking bij anus verdere lichamelijke problemen geven?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief