Pijn rondom maagstreek tijdens zwangerschap

  • #1

    Hi, ik heb al een paar weken regelmatig pijn onder mijn borsten, ongeveer in het midden (voelt als pijn aan zacht weefsel). Dit is een syptoom van hoge bloedruk (ben nu 29 weken zwanger), maar ik heb juist een lagere bloeddruk. Nu bedacht ik mij dat ik een paar jaar geleden een paar weken een maagsonde heb gehad. Denken jullie dat die pijn daar vandaag kan komen? Dat de maag wordt opgerekt door de groter wordende buik en dat het littekenweefsel dan pijn doet of zou dit niet weken kunnen duren? De verloskundige weet niet wat het is, maar ziet ook geen aanleiding nader onderzoek te doen. Ik heb er echter wel echt last van en ben benieuwd of iemand enig idee heeft wat dit kan zijn... Dank!

    Reageer
    #2

    Een maagsonde zou in principe geen littekens achter moeten laten.
    Het kan wel zo zijn dat je maag of je middenrif wat pijnlijker is omdat je buik aan het uitzetten is. De darmen en maag kunnen daardoor iets naar boven worden gedrukt.

    Reageer
Reageer op: Pijn rondom maagstreek tijdens zwangerschap


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief