Aanhoudende misselijkheid zonder braken, geen reden

  • #1

    Hallo,
    Ik ben een meisje van 15 jaar en ben sinds begin november elke dag misselijk, nu 6 maanden verder nog steeds hetzelfde.
    Mijn symptomen zijn:
    -vooral misselijkheid
    -braakneigingen(dan krijg ik..warmtegloed,zweten,bleek zien,rode aders in het oogwit,..)eigenlijk het gevoel dat je hebt net voor het braken...Maar moet NIET BRAKEN!
    -druk op de maag
    -soms krop in de keel
    -bij lang rondlopen, licht in het hoofd
    -bij lang wandelen zien voeten bloedrood,aders zijn heel goed zichtbaar
    -heb wel honger,ondanks het vol gevoel in de keel
    -heb geen stress, ik kan gewoon misselijk worden tijdens tv-kijken,in de cinema,of op momenten dat ik iets leuk doe met vriendinnen
    (Ben niet zwanger)
    -ben midden september wel ook ziek geweest,4 dagen misselijk en braken, maar daarna genezen en geen last meer van gehad tot november.
    Al deze symtomen gaan op en af, maar toch meermaals per dag.
    Heb zelf al heel veel dokters en ziekenhuizen bezocht, heb volgende onderzoeken al gedaan: gastroscopie,isotopen-onderzoek,echo van de buik,hersenscan,ben getest op mijn evenwicht,getest op mijn hart,MR van de buik, al 5 keer bloed getrokken,ostheopathie geprobeerd,....
    Alles was in orde, heb juist vertraagde maaglediging,een hypergevoelig evenwichtsorgaan en een te laag cortisol(wordt geproduceerd in de bijnieren)
    Heb voor al deze dingen al alles geprobeerd maar de symptomen blijven aanwezig.
    Zou iemand mij aub kunnen helpen? Heb al alles geprobeerd maar zelf motilium en primperan en litican lijkt niet te helpen.
    Ik wil zo graag genezen!

    Groetjes,
    Julie

    Reageer
    #2

    Kan het aan eten liggen? Voedselallergie? Voedselovergevoeligheid?

    Roos

    Reageer
    #3
    Reageer
    #4

    Julie, ik kan er ook geen verklaring voor aanbieden. Mijn zoon heeft precies hetzelfde sinds oktober 2012. Wij worden er af en toe best wat radeloos van. Ik wens je van harte genezing toe. Wil je ons een berichtje sturen wanneer je er achter bent wat je kwaal veroorzaakt? Of wanneer je er zomaar ineens weer van af bent?
    Hartelijke groeten en sterkte.
    Jurgen

    Reageer
    #5

    Hoi,
    Ik kan je niet helpen maar ik weet precies wat je nu meemaakt. Ik ben al misselijk sinds mijn 9e, heb dezelfde onderzoeken als jou gehad en zelfs meer. Waaruit alleen bleek dat ik een vertraagde maagwerking heb. Ik ben inmiddels 20 en kan er nog steeds niks aan doen. Ik heb ermee moeten leren leven helaas. Ik hoop dat er een oorzaak is bij jou want dan kunnen ze er tenminste wat aan doen.

    De grootste reden van misselijkheid is vaak onbenullige onderliggende stress waar je op het moment zelf niet mee zit of aan denkt, maar de misselijkheid kan nook later aankomen van de stress.... misschien kan je daar wat mee.

    Als tips kan ik je mee geven dat koud water, frisse lucht, ontspannen en gedachteloos zijn en eventueel een maalox kauwen. Maalox is zelfs te gebruiken bij zwangerschap, dus totaal niet schadelijk.

    Heel veel succes en ik hoop dat we nog wat van je horen.

    Reageer
    #6

    Goedemorgen, ik zat net uw blogs te lezen. Nou vaak heb ik dit ook, en het enige dat mij helpt is warme cola op te drinken. Door warme cola op te drinken stopt het misselijkheid. Is het enige wat ik je ermee kan raden

    Reageer
    #7

    Warme Coca-Cola? en dan direct braken van ranzigheid?????

    Reageer
    #8

    Verschrikkelijk!

    Ik ken het ook, sinds december jl. voel ik me beroerd, en nu ruim een halfjaar verder en nog is er niets gevonden.
    Maagonderzoek, echo, darmonderzoek, allerlei bloedonderzoeken, etc. En mag/moet het nu zelf uit gaan zoeken, de dokter/internist kan er niets meer mee.

    Al m'n hoop dat er een oorzaak gevonden zal worden is een beetje weg, word er een beetje bang door dat het altijd zo zal blijven. Werken is soms moeilijk, m'n relatie heeft het er moeilijk mee, sociale contacten worden minder, humeur word minder, etc. Het vraagt erg veel van je..

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Dit is zeer herkenbaar helaas. Ik heb hier nu iets langer dan een jaar last van en het wordt me nu te veel. Ik gebruik nu Prozac en Oxazepam om door deze periode heen te komen. Geen diagnose niets. De internist 'gaf het op'. Ik moet het maar accepteren, maar dat kan ik niet. Mijn hele sociale leven is geruïneerd en school loopt ook mis. En ik had zo veel toekomstdromen..

    Reageer
    #10

    Ik vroeg mij af of iemand hier vooruitgang heeft geboekt mijn zijn problemen. Ik kamp nu ongeveer 15 maanden met een aanhoudende misselijkheid. Echo, gastroscopie, alle mogelijke bloedonderzoeken zijn uitgevoerd. De internist noemt het een prikkelbare darm. Ik kan me hier niet bij neerleggen. De kwaliteit van je leven gaat achteruit op deze manier.

    Iemand?

    Reageer
    #11

    Als de diagnose is gesteld, zul je toch een manier moeten vinden om je erbij neer te leggen en te accepteren dat het zo is. Weigeren om je erbij neer te leggen of te accepteren zal zeker niet gaan helpen.

    Reageer
    #12

    Ik heb hier ook last van, bij mij dachten ze eerst dat het een verstopping was, na een foto was het dat toch niet.. ik ben ook radeloos

    Reageer
    #13

    ik heb het ook al 4 maznden en de dokters zeggen dat het nits is maar het is zo iritant ik denk de hele tijd wat nu als ik het straks weer word. het komt altijd op ongemakkelijke momenten vroeger was ik zo niet. Misschien is het psychisch daar heb ik ook alvaan gedacht kan er iemand helpe

    Reageer
    #14

    hoi het klinkt raar maar ik ken twee meisjes die er ook last van hadden
    deze hebben een spiraaltje laten zetten en binnen de maand waren bij alle twee de klachten verdwenen
    misschien is het toeval maar is het proberen misschien waard !

    Reageer
    #15

    Hoi,

    Mijn zoon van 13 jaar heeft deze symptomen van misselijkheid ook.
    hij is al vanaf september ziek. Heeft hierdoor ook veel school gemist.
    zijn geregeld bij huisarts geweest. Er zijn bloedonderzoeken gedaan. Niks te vinden.
    Er is 2x onderzoek ontlasting gedaan. Behandeld voor dientamoebe fragilis. Deze parasiet zou nu weg zijn.

    Maar de misselijkheid blijft.
    Zijn nu doorverwezen naar kinderarts.

    Probeer zelf te achterhalen wat er anders is dan voor dat hij deze symtomen kreeg.
    Zijn slaapkamer is vernieuwd eind augustus. Er is parket op deze kamer gelegd en opnieuw behangen. (Was eerst vloerbedekking).

    Nu is mijn vraag(klinkt misschien stom): Zijn de klachten ook ontstaan naar aanleiding van een verandering in huis?
    Heeft nog iemand met dezelfde symptomen parket?

    groetjes manon

    Reageer
Reageer op: Aanhoudende misselijkheid zonder braken, geen reden


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief