Onverklaarde misselijkheid- en braakklachten

  • #1

    - Sinds begin juni 2016 heel misselijk. Bijna alles lokt het uit: warmte, ochtenden, voornamelijk voedsel, praten, fietsen.
    - Regelmatig hierdoor gebraakt, na het braken krijg ik rust in mijn maag.
    - 31 augustus bloedtest gedaan bij de huisarts, met een goede uitslag. Niets aan de hand (zowel schildklier als elektrolyten zijn prima).
    - De klachten verminderden voor een tijdje, maar kwamen weer tevoorschijn sinds twee maanden nadat ik ziek werd. Hoesten lokte braken heel erg uit.
    - Moet regelmatig in de ochtend braken (1-3 keer per week) en gevoelig na het avondeten. Na het braken krijg ik rust in mijn maag.
    - Weer de huisarts bezocht, die niet raad weet. Hij adviseert een verwijzing naar een specialist MDL om een eventuele ziekte uit te sluiten, wat zeer onwaarschijnlijk is of een dietiste of logopedist. Misschien zijn de klachten wel psychologisch.. van kinds af aan last gehad van kokhalzen maar nooit zo erg geworden dat het tot braken leidt en na elke maaltijd en in de ochtend.
    - Zeer hinderlijk in het dagelijks leven. Soms moet ik op de fiets braken, op straat, moet ik situaties vermijden, het kokhalzen verbergen en kan ik gewoon niet praten door de misselijkheid. Bovendien loop ik het risico om voedingsstoffen mis te lopen.

    De vraag is dan eigenlijk wat handig is voor mij. Ik moet er zeker iets aan doen, maar ik weet zeker dat een specialist geen zin heeft, aangezien er geen ziekte is om uit te sluiten. Ik zat zelf te denken aan een logopedist of voedingsdeskundige. Hoewel ik het wel vreemd vind dat het lijkt alsof mijn maag voeding afwijst, vooral als ik veel eet. Ik moet na het avondeten heel heftig braken, totdat mijn hoofd helemaal rood wordt.

    Mijn gegevens:
    - Vrouw, 23 jaar
    - Geen medicijngebruik
    - NIET ZWANGER, is onmogelijk
    - geen relevante voorgeschiedenis
    - niet afgevallen, gezond gewicht (BMI is 21)
    - moeder heeft galstenen gehad, maar ik heb geen andere klachten.

    Reageer
    #2

    Beste,
    Het lijkt alsof je het probleem krijgt als je lichaam energie moet gaan verbruiken.
    Volgens mij ligt dit aan je voedingsprofiel. Of je eet te weinig van iets essentieels voor je of je bent allergisch voor iets.
    Wat denk je?

    Reageer
Reageer op: Onverklaarde misselijkheid- en braakklachten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief