bacterie en de ziekte van crohn

 • #1

  heey

  ik ben shellty en ben 15 jaar nu ....
  ik heb dus de ziekte van crohn en nog geen jaartje
  vastgesteld.
  tot nu toe ben ik 3 x in het ziekenhuis beland met een bacterie in mijn darmen.
  2 x met een salmonella bacterie en 1 x met een clostridium. beide moest ik een tijdje geisoleerd liggen en ik was ernstig ziek erdoor. ik krijg zowiezo door mijn ziekte heel snel een bacterie....ik hoef maar op het toilet te zitten en ik kan er alweer eentje krijgen door iemand anders. ik word er altijd erg ziek van. ik ben ook natuurlijk vaker besmet met een bacterie maar ik ben erdoor 3 x in het ziekenhuis beland. ik vraag me af of er meer mensen met een laag weerstand hier ook last van hebben? zowiezo gebruik ik remicade en methotrexaat en dat zijn beide sterke medicijnen die je weerstand omlaag drukken. vandaar dat ik van een klein griepje all erg ziek kan worden. maar het is eenmaal zo , als mijn ziekte maar onder controle blijft ermee.
  dit moest ik even hier kwijt bedankt voor het lezen in ieder geval....vragen mag je altijd stellen!

  xxx

  Reactie
  #2

  Je loopt niet zomaar een infectie op van een ander als je naar het toilet gaat. Hoe kom je bij dat idee? Je schrijft het op alsof het waar is namelijk. De oorzaak van Crohn is onbekend namelijk.

  Mensen met de ziekte van Crohn hebben regelmatig last van ontstekingen elders in het lichaam. Dit is bij mensen met colitis minder vaak het geval. Deze ontstekingen bevinden zich meestal in de gewrichten, de huid en de ogen. Vaak lopen deze ontstekingen parallel met het opvlammen van de ontsteking van de darm. Omgekeerd verdwijnen ze vaak als de darmontsteking wegebt. De behandeling voor deze aandoeningen is niet anders dan de gewone behandeling, die met ontstekingsremmende medicijnen. (bron: http://www.crohn-colitis.nl/crohn/crohn/complicaties)

  Methotrexaat wordt voorgeschreven bij Crohn als andere medicijnen onvoldoende helpen, en daar kun je inderdaad alleen al goed ziek van worden. heb je de bijsluiter gelezen van de Methotrexaat? Als je Methotrexaat gebruikt moet je namelijk regelmatig gecontroleerd worden door de dokter of je bloedwaarden nog goed zijn.

  Ik denk dat je bij de volgende controle het beste ven jouw vragen aan jouw eigen dokter kunt stellen. Die dokter kent jou goed en weet het beste wat er met je aan de hand is, zeker als hij of zij je ook even kan onderzoeken.

  Heb je nog andere vragen voor op dit forum? Wie weet kunnen we je ermee helpen?

  Reactie
  #3

  Ben je lid van de patiëntenvereniging voor Crohn patiënten?

  De Crohn en Colitis Ulcerosa Vereniging Nederland (CCUVN) zet zich in voor mensen met de ziekte van Crohn en colits ulcerosa en aanverwante aandoeningen. De CCUVN geeft voorlichting, zet lotgenotencontact op en komt op voor de belangen van patiënten.

  Lees verder op: http://www.crohn-colitis.nl/

  Reactie
  #4

  hey,

  als aller eerst bedoel de ik NIET dat ik altijd een bacterie oploop van een ander op het toilet MAAR ik heb een paar keer een clostridium opgelopen WEL van een ander en dat is ONDERZOCHT in het AMC ziekenhuis waar ik heb gelegen.....er was dus bekend dat ik zo een bacterie hoogwarschijnlijk bij een toiletbezoek heb opgelopen. DUS A.U.B VAT HET NIET VERKEERD OP EN LEES EERST GOED!

  @ anoniem

  ik ben nog geen lig van zo een vereniging ik heb mijn ziekte namelijk nog niet zo lang en wist daar ook nog niks van maar het is wel een goed idee van je! ik zal zeker een keer kijken hoe het is enzo bedankt voor de tip!

  Reactie
Reageer op: bacterie en de ziekte van crohn
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief