Brokkelige,pijnlijke licht bloedend ontlasting

 • #1

  Sinds een aantal weken heb ik last van een brokkelige ontlasting. Naar de wc gaan doet erg zeer en ook zit er bij het schoonmaken altijd bloed aan het wc-papiertje. Niet veel, maar ik het is er wel bijna elke keer. Ik ben nog nooit naar de dokter geweest want ik heb wel vaker bloed gehad bij mijn ontlasting.
  Nou kwam ik er laatst achter dat er ook een soort van uitstulping(lijkt wel wildgroei van een stukje huid, soort van staafje a 3 mm.) op mijn anus zit.
  Er zijn veel darm-klachten in de familie.

  Wie kan mij helpen? Naar de huisarts gaan vind ik niet zo fijn dus..
  Alvast bedankt!

  Reactie
  #2

  Als je een enkel keertje wat bloed bij de ontlasting hebt, dan is dat meestal onschuldig. Maar houd dan wel in de gaten of het bloed echt eenmalig is geweest. Als het vaker voorkomt kun je het beter even laten controleren door de huisarts die een onderzoekje kan doen. Ook als de ontlasting ineens anders wordt dan je normaal gewend bent, kan dat een reden zijn naar de huisarts te gaan, zeker als deze klachten ook aanhouden, wederom voor onderzoek, zodat je echt duidelijkheid krijgt die je op een forum als dit natuurlijk nooit kunt krijgen. Het is ook raar dat naar het toiletgaan pijn doet, dat hoort niet en zou je dus ook met de huisarts kunnen bespreken. Al met al drie goede redenen om naar de huisarts te gaan, doen dus. En misschien wil je hier nog laten weten wat er aan de hand bleek te zijn. Het bultje trouwens kan een aambei, een marisk, of iets anders zijn, en ook dat weet je pas zeker als de huisarts er even naar gekeken heeft. En dat is 4.

  Reactie
Reageer op: Brokkelige,pijnlijke licht bloedend ontlasting
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief