Diarree, langdurig pijn e.d.

 • #1

  Yo allemaal,

  sind 'n maandje of anderhalf heb ik constante pijn in de onderbuik. Meestal zowel links and rechts in de flank die heftiger wordt als ik ga liggen. Ook wordt de pijn heftiger als ik mijn flanken aanraak, bv met opstaan (gewrichtsklachten..) en dergelijke.
  De pijn wordt NIET minder nadat ik naar 't toilet ben geweest en 't voelt sowieso anders dan anders. Ik weet dat ik PDS (Spastische Darm) heb en ben dus erg bang dat de arts 't er weer op gaat gooien.. De kleur veranderd overigens ook erg vaak.. maar blijft dun. Momenteel heb ik de gelige serie bereikt, om 't maar even zo te noemen.Ik heb minder eetlust (deels reden bekend) en ben royaal afgevallen. In 'n goede 3 maanden ben ik nu 14 kilo kwijt.
  Ik wilde graag afvallen maar niet zo 🙁

  Iemand tips, suggesties of dergelijke voor mij?

  Reactie
  #2

  Aangezien je voor zo'n TFT onderzoek moet opvangen ben ik er dus achter gekomen dat er nog onverteerde delen in zitten PLUS 'n hoop slijm... En dat terwijl 't toch allemaal al zo dun is :S

  Iemand suggesties?

  Reactie
  #3

  Met gewichtsverlies bedoelen wij ‘ongewenst gewichtsverlies’ . Dat betekent dat u afvalt zonder dat u dat wilt of zonder dat u dieet houdt of aan het lijnen bent.

  Bij een stabiel en gezond gewicht, is er een evenwicht in de hoeveelheid energie die u uit voeding krijgt en de hoeveelheid energie die uw lichaam verbruikt. Bij veel mensen schommelt het lichaamsgewicht een beetje. De mate van beweging en het eetpatroon kunnen immers nogal wat variëren. Deze lichte schommeling is normaal.

  Als u echter afvalt, zonder dat dit de bedoeling is, is dat een teken dat: u ongemerkt minder bent gaan eten of uw lichaam meer energie vraagt dagelijkse bezigheden uit te voeren. Ziekte kan hier de oorzaak van zijn

  Advies
  Wanneer er sprake is van ongewenst gewichtsverlies, raden wij u aan om naar de huisarts te gaan. Zeker als u in korte tijd bent afgevallen zonder dat dit de bedoeling is (meer dan 3 kilo binnen een maand).

  De huisarts zal proberen te achterhalen wat de reden van het gewichtsverlies is en u zonodig verder (laten) onderzoeken.

  Soms hebben mensen met kanker gewichtsverlies. Maar gewichtsverlies kan vele oorzaken hebben en hoeft niet direct op kanker te wijzen.

  Nb: In tegenstelling tot de andere klachten besproken in KWF Klachtadvies stellen wij u geen vragen. Het advies luidt altijd: ga naar de huisarts.

  Bron: KWF kankerbestrijding
  https://www.kwfklachtadvies.nl/content.aspx?pageID=67

  Reactie
  #4

  Onverklaard gewichtsverlies in de mate die jij beschrijft in de zeer korte periode die jij beschrijft is een goede reden naar de huisarts te gaan. Het zou namelijk zelfs kanker kunnen zijn. Ga dus naar de huisarts met deze klachten.

  Reactie
  #5

  Blijkbaar ben ik iets vergeten te melden:
  Ben bij de huisarts geweest. Moet nu zo'n ontlastingonderzoek laten doen (TFT) en merkte bij 't 'verzamelen' van de toch al rommelige troep (erg dun) dat er ook nog veel slijm bij zit.
  Maandag (morgen dus) moet ik ook bloed laten prikken, dan moet ik meteen ook die potjes inleveren.

  Vanavond na 't eten (rijst met beetje kipsate en 'n gekookt eitje) kreeg ik enkele uren later ontzettend veel pijn in de rechterkant van de buik. Heb ook moeten overgeven 🙁 Weer voor niks gegeten dus :

  Reactie
  #6

  Vanmiddag nog niet eens 'n half baguette op en ja hoor, na 'n anderhalf uur weer misselijk van de pijn en voila.. retourtje baguette 🙁

  Ontlasting is nog steeds erg dun en geel, echt geel... 't slijm dat er bij zit is bijna neon-geel, zo fel is 't in contact met water / toilet papier..

  Woensdag hoop ik meer te weten....

  Niemand bekend met dit soort klachten?

  Reactie
  #7

  Lees ook:

  Gele ontlasting
  http://www.dokter.nl/forum/Maag-darmen/54242-gele-ontlasting.html

  Gele, lichte ontlasting
  http://www.dokter.nl/forum/Maag-darmen/57607-Gele-/-lichte-ontlasting.html

  Gele, dunne ontlasting
  http://www.dokter.nl/forum/Maag-darmen/55912-dunne-ontlasting.html

  Reactie
  #8

  En daar kan ik dus niks mee...

  Voorlopig houd ik me bezig met bouillion... dat blijft redelijk binnen ne 't is tenminste iets :S Gebeurd ook af en toe dat zelfs water of bouillion weer retour komt.
  De pijn blijft komen en gaan.. eten of ontlasting geevn geen verlichting.. eten zelfs verergering, echter na 'n tijdje pas (ca half tot anderhalf uur)

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Nog steeds dunne ontlasting, slecht kunnen eten, vaak misselijk soms met overgeven, stevige pijn (al of niet na 't eten)... Ontlasting is nog steeds licth van kleur (variabel van (donker)caramel achtig tot geel)...

  Bloed waarden waren prima zeiden ze.. Tenminste, datgene wat nagekeken is (standaard zooi incl lever en schildklier). Verder is nog niks bekend maar ik loop dus wel al 'n hele tijd met deze ellende....

  Iemand die dit verhaal herkend of tips voor me heeft?

  Reactie
Reageer op: Diarree, langdurig pijn e.d.
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief