Bereken hier je BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

cm
KG
 • #1

  Hoi iedereen,

  Ik ben hier nieuw, maar ik wil toch graag een bericht plaatsen, gezien ik me nogal zorgen maak.
  Volgende week vrijdag heb ik een proctoscopie (een onderzoek waarbij je darmen worden bekeken door middel van een kleine "camera" die via de anus naar binnen wordt gebracht. De informatie die ik hierover via het ziekenhuis ontving gaf aan dat dit maar een klein onderzoek was zonder echte complicaties/pijnen, maar op een ander forum las ik verscheidene ervaringsverhalen die allemaal wat minder positief waren (helse pijnenn, overgeven achteraf etc.).
  Zelf heb ik emetofobie (overgeeffobie) en sinds ik op dat forum gekeken heb, ben ik dus als de dood dat 't inderdaad fout zal gaan.
  Vandaar dat ik hier wilde vragen of er mensen zijn die ervaring hebben met een proctoscopie of een soortgelijk onderzoek?

  Bedankt alvast!

  Reactie
  #2

  Als je even in dit forum zoekt naar onderzoek van de darmen vind je vele verhalen van mensen die ditzelfde onderzoek hebben ondergaan. De ervaringen zijn trouwens wisselend maar nooit is er echt iets misgegaan. Die kans is ook heel erg klein. Echt prettig is natuurlijk anders als ze er vanachteren ingaan maar het valt lichamelijk echt heel erg mee. Wat jij je in je hoofd haalt en waar je allemaal bang voor bent, is een ander verhaal.

  Reactie
  #3

  Colonoscopie/sigmoidoscopie
  http://www.dokter.nl/forum/Maag-darmen/57656-colonoscopie/sigmoidoscopie.html

  Colonscopie
  http://www.dokter.nl/forum/Maag-darmen/60075-Colonscopie.html

  Darm onderzoek
  http://www.dokter.nl/forum/Vermoeidheid/231930-darm-onderzoek.html

  Darm onderzoek
  http://www.dokter.nl/forum/Maag-darmen/53410-Darm-onderzoek.html

  Reactie
  #4

  hallo

  eergisteren een proctoscopie ondergaan en inderdaad niet prettig maar zeker niet zwaar pijnlijk! en buiten dat duurt het maar 10 minuten en dat was incl. 3x plaatsen rubber bandje om slijmvlies, zou me zeker geen zorgen maken, helaas moet ik het nog 2 a 3 x ondergaan maar zeker geen zenuwen of stress meer hiervoor!

  Reactie
  #5

  Ongeveer elke 6 weken krijg ik een Proctoscopie behandeling, er worden dan een aantal elastiekjes om de poliepen geschoten, die na een dag of tien afsterven.
  De behandeling is pijnloos en zelfs niet echt vervelend, je hoeft er niet tegenop te zien.
  In mijn geval groeien telkens weer aan.
  Zowel voor al na de behandeling niet echt prettig als ik ontlasting moet hebben, heel vaak een beetje pijnlijk en vaak moet ik me spoelen nadien.

  Reactie
  #6

  Net een proctoscopie ondergaan en er zijn 3 elastiekjes geschoten. Ik moet zeggen dat het pijnlijker is dan ik dacht!! Ook heb ik nu ontzettend veel aandrang maar mag niet persen. Kortom erg pijnlijk en onaangenaam

  Reactie
Reageer op: Proctoscopie
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief