Prikkelbare darm: herkennen jullie dit?

 • #1

  Herkennen jullie zich hierin? Om de zoveel tijd - om de 3 weken ongeveer - overvalt mij een soort vermoeidheid, ongemakkelijkheid. Bijkomend komt daar élke keer een gevoel bij alsof ik naar toilet moet, wat meestal niet het geval is. Maar heel vaak voel ik me toch ongemakkelijk richting mijn sluitspier.

  In september 2023 heb ik een soort darminfectie opgelopen in het buitenland, en niet veel later zijn de symptomen begonnen. Nadat ik bij de huisarts positief testte op Blastocystis spp, ben ik doorverwezen naar het ziekenhuis. Daar volgen ze mij momenteel op en neem ik voortdurend (andere) medicatie, maar mijn klachten komen steeds terug.

  Ik heb soms een opgezwollen buik, en vaak ook last van winderigheid. Maar is niet zo dat ik harde buikkrampen heb. Mijn symptoom is in de eerste plaats: vermoeidheid en ongemakkelijk gevoel onderaan.

  Als ik de verhalen hier lees, herken ik me soms in PDS. Maar toch vraag ik me af of anderen zich (deels) herkennen in mijn verhaal?

  Reageer
Reageer op: Prikkelbare darm: herkennen jullie dit?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief