Klinkt dit als prikkelbare darm?

 • #1

  Goedenavond,

  Momenteel weten artsen niet wat de oorzaak is van mijn klachten en las ik in mijn dossier pds staan zonder dat dit mij verteld is. Ik vroeg mij daarom af of iemand mijn klachten herkent als pds.

  4 maanden inmiddels stekende pijn rechts onderin mijn buik. De pijn begon helemaal onderaan en lijkt wat meer omhoog te gaan. Het is een zeurderige stekende pijn die vrijwel continu aanwezig is. Ook voel ik op dat punt soms een knijp achtig gevoel. Tegen de avond wordt de pijn erger en zwelt me darm nog meer op. S'nachts kan ik niet op me buik liggen door de gezwollenheid en pijn. Ook als ik erop druk is het erg gevoelig. Het zit echt alleen aan de rechterkant. De pijn straalt ook uit naar mijn zij, dijbeen en onderrug.

  Ik ben meestal verstopt sinds de pijn er is. Hiervoor kreeg ik movicolon, wat de verstopping wel weg haalt. Zodra ik hier mee stop komt het weer terug. Echter als de verstopping weg is, blijft de pijn. Ik heb mebivirine meegekregen, dit helpt niks. Soms is de pijn ineens een weekje weg.

  Onderzoeken die zijn gedaan: bloed, calprotectine, echo onderbuik, buikfoto.

  Mdl arts zegt nu dat ik het buiten mijn darmen moet zoeken, maar geeft me toch de diagnose pds. Wat moet ik hier nou mee? Ik heb maandag een afspraak bij de gynacoloog om dat uit te sluiten maar het voelt echt als mijn darm. Zou het toch pds kunnen zijn? En zou dat op basis van mijn klachten en onderzoeken vastgesteld moeten worden?

  Reactie
  #2

  Hoezo gynaecoloog om PDS uit te sluiten?

  Reactie
  #3

  Nee om iets gynacologisch uit te sluiten. Dat zei de mdl arts dat ik dat moest doen..

  Reactie
  #4

  Iemand op dit forum die dit herkent als pds ?

  Reactie
  #5

  Weet niet of je de pil gebruikt, die kan klachten verergeren. Verder zou ik liever natuurlijke vezels gebruiken, zoals Colon Clean. In Movicolon zit kunstmatige zoetstof. Zou, naast doktersbezoek, advies vragen aan natuurgeneeskundige. En misschien dat je wat hebt aan een osteopaat. Had zelf overvolle darmen. Receptje voor Movicolon gekregen maar Colon Clean gebruikt. Hielp een beetje maar na osteopathie liep de boel pas weer door. Zou ook wel zorgen voor volwaardige voeding. Misschien zijn er ook dingen die je niet goed kan verdragen.

  Reactie
  #6

  aha.. endometriose uitsluiten.

  Reactie
Reageer op: Klinkt dit als prikkelbare darm?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief