SIBO en Rifaximin

"/> SIBO en Rifaximin - Medische Forum - Dokter.nl

SIBO en Rifaximin

 • #1

  Ik heb inmiddels ruim 7 jaar darmklachten. Ik ben bij elke denkbare specialist geweest, van hypnotherapie, acupunctuur, diëtisten, orthomoleculaire specialiste, fodmap diëten tot aan 3 verschillende MDL artsen. Sinds kort weet ik dat ik overduidelijk SIBO heb, d.m.v. een ademtest. Helaas laat het Nederlandse zorgstelsel mij hierin verder in de steek. Huisarts kent het niet, MDL arts wil het niet kennen.

  Kortom, ik kan niet aan de juiste antibiotica komen om hiermee aan de slag te gaan. Ik heb een hydrogene dominante SIBO, 2 weken Rifaximin, in combinatie met een elementair dieet zou mijn SIBO kunnen wegnemen. Ik ben vervolgens van plan om een langere periode een prokenetic te nemen om de Migrating motor complex te ondersteunen in het verder herstel, in combinatie met een Fodmap dieet om langzaam producten te herintroduceren.

  Waar ik tegenaanloop is dat ik geen arts of specialist kan vinden die mij hierbij kan helpen of die enigszins bekend is met SIBO. Er zijn inmiddels voldoende internationale wetenschappelijke artikelen over geschreven en in het buitenland wordt het veelvuldig voorgeschreven maar in Nederland is het niet te verkrijgen.

  Zijn er hier wellicht mensen die mij kunnen helpen om aan een huisarts of specialist te komen die hier ervaring mee heeft? Iedere tip is welkom! Mijn wanhoop is inmiddels zo erg dat ik overweeg om het zelf te gaan bestellen via het buitenland.

  Bedankt voor de bereidwilligheid om mijn verhaal te lezen! Iedere tip is van harte welkom!

  Met vriendelijke groet,
  Hill92

  Reageer
  #2

  Hi goedeavond,

  Mede sibo collega hier. Heb zelf methaan sibo en ben momenteel ook vollop aan het zoek naar medicatie. Ik loop momenteel bij het UZA in antwerpen en daar wordt SIBO ook niet herkend. ik heb gehoord dat sommige prive huisarts praktijken in belgie wel meer kennis hebben over SIBO en hier daadwerkelijk ook de gepaste medicatie voor kunnen schrijven. Als ik meer weet in details laat ik het weten. Houd je sterk in de tussentijd! Ik weet hoe het is (inmiddels al 4 jaar klachten en 2 jaar thuis)

  Reageer
  #3

  Ik weet inmiddels wel dat xifaxan beschikbaar is in Nederland en te krijgen is op voorschrift Mijn huisarts wilde het me niet voorschrijven omdat het doorgaans niet wordr gebruikt voor pds/sibo klachten. Prucalopride ookwel resolor is wel eenvoudig te krijgen via de huisarts. Helaas wordt deze vaak niet vergoed. Maar wel het meest effectief als aftercare na de antibiotica om een relapse van sibo te voorkomen

  Reageer
  #4

  Prucaloptide is een laxeermiddel..... Denk niet dat dit de bedoeling is

  Reageer
  #5

  Tip: bestellen heeft weinig zin. Wordt 9/10x door de douane tegengehouden. (Mijn pakket is pas in beslag genomen 🥲)

  Reageer
  #6

  Hi john.
  ik vond het ook raar, maar blijkbaar een veel gebruikt middel in amerika en in de sibo wereld. Het zou de MMC (peristaltieke bewegingen) van de dunne darm moeten verbeteren, waardoor het de kans op een terugval op sibo verminderd of zelfs helemaal weggebomen kn worden.

  Reageer
  #7

  Rode kruis beverwijk darmarts ben ik geweest en die heeft wel rifaximine voor geschreven. Elementair dieet kan je ook zelf maken

  Reageer
  #8

  Hi M,

  Bedankt voor je reactie! Was deze arts ook bekend met SIBO?

  Groet,

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: SIBO en Rifaximin
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif