Misselijk gevoel na slikk"/> Misselijk gevoel na slikken medicijnen - Medische Forum - Dokter.nl

Misselijk gevoel na slikken medicijnen

 • #1

  Hoi,
  Ik ben Julia, 21 jaar jong.
  Ik moet elke avond 4 (kleine) pillen nemen en die slik ik altijd tegelijk door. Ik heb echter soms vlak na het slikken het gevoel dat er iets achter is gebleven in mijn slokdarm. Ik drink dan nog een aantal slokken maar het helpt niet.
  Het maakt mij heel misselijk. Vaak gaat het na een paar uurtjes vanzelf weg, maar het is ook wel eens voorgekomen dat het een paar dagen heeft geduurd.
  Nadat ik zelf heb zitten googlen ben ik niet veel wijzer geworden. Ik kwam op ‚brok in de keel‘ en ‚zure oprispingen van maagzuur‘. Veel symptomen die worden beschreven heb ik niet, dus nu is dit mijn laatste poging.
  Ik wil graag weten wat het is, wat ik ertegen kan doen en hoe ik het kan voorkomen. Alvast bedankt.

  Reageer
  #2

  Als je deze pillen op voorschrift van een arts slikt, kun je deze klachten dus beter met die arts bespreken.
  Klachten door of na medicatie gebruik zijn namelijk iets om met een arts te bespreken,die kan dan meedenken of je medicatie veranderd zou moeten worden of dat je bijvoorbeeld een maagbeschermer erbij zou moeten gebruiken.

  Heb je de bijsluiter van de medicatie ook gelezen? Is misselijkheid wellicht een bekende bijwerking?

  Dat zijn dingen om met je behandelaar te bespreken, vaak is dat zinvoller dan zelf googlen of op een forum om raad vragen, aangezien je behandelend arts degene is die misschien iets aan je klachten kan veranderen.

  Reageer
  #3

  Het zou handig zijn als je erbij vertelde welke pillen het zijn

  Reageer
  #4

  Het probleem is dus dat het direct na het slikken is, dus ik denk niet dat het met de medicijnen zelf te maken heeft. Ik heb het ook soms als ik geen medicatie heb genomen.

  Reageer
Reageer op: Misselijk gevoel na slikken medicijnen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif